SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2019

03 Temmuz 2019 Çarşamba - 09:31




Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2019





VEKİL SAYISI İKİYE ÇIKTI

YSK’nın Resmi Gazete’de yayınlanan kararına göre Bayburt iki milletvekili ile temsil edilecek. İlk kez 2011 ile 2015 yılları arasında tek vekille temsil edilen Bayburt’un daha sonra nüfus artışına yönelik vekil sayısı ikiye yükselmiş ve 2018 yılında yeniden tek vekile düşürülmüştü. Nüfus sayılarına göre hangi ilden kaç milletvekili çıkabileceği YSK tarafından ilan edildi. Buna göre, Mersin ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 13'ten 12'ye, İstanbul ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 98'den 96'ya düştü. Buna karşılık; Bayburt ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 1'den 2'ye, Kırşehir ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 2'den 3'e, Tekirdağ ilinden çıkabilecek milletvekili sayısı 7'den 8'e yükseldi.

KUYUMCU’DAN KARAMAN’A ZİYARET




Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kuyumcu, ATSO'nun kurumsal yapısı, çalışma kültürü ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi ile işbirliği içerisinde yürütülen faaliyetlere değindi. Buna ek olarak, RTEÜ’nün Turizm Projesi kapsamında düşünülen lokasyonlar ve mimari projeler hususunda istişarelerde bulunuldu. Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ile hazırlanan Turizm Projesinin tanıtımı niteliğinde olan animasyon filmi Rektör Karaman'a sunuldu. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Karaman'a görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerini samimi bir şekilde ağırladıkları için teşekkür etti.

ŞEN BAŞHEKİM OLDU




Uzun yıllar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında öğretim üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 1 Mayıs 2018’de Trabzon Kaşüstü Eğitim Araştırma Hastanesinde öğretim üyeliği görevine başlayan Doç. Dr. Ahmet Şen, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekim oldu. Şen, bir süredir bu görevi vekaleten yürüten Uzm. Dr. Eda Türe’den önceki gün başhekimlik görevini devraldı.

YÜCESOY İÇİN KAMPANYA

Hastalığı sebebiyle gelişim gösteremeyen Ali İhsan Yücesoy için yardım kampanyası başlatıldı.




Ordu’nun Gölköy ilçesi Aydoğan mahallesinden Ali İhsan Yücesoy uzun zamandır mücadele ettiği hastalıktan dolayı gelişim gösteremedi. İstanbul’da özel bir hastanede tedavisinin devam etmesi gerekiyor. Bunun yardım severlerin maddi katkılarına ihtiyaç duyuluyor. Gölköy Yardımlaşma derneği Ordu Valiliği’nden izin alarak Ali İhsan Yücesoy için yardım kampanyası başlattı.

YAZICI BÜYÜKŞEHİR’DE




Trabzon’un Akçaabat ilçe belediyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına atandı. Yazıcı’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

VAKFIKEBİR’DE BAYRAM

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93’üncü yıl dönümü kutlandı. Yapılan etkinlikte deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı. Etkinlik kapsamında Vakfıkebir Balıkçı Barınağında protokolünde katılımı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KIYIM 6 isimli arama kurtarma gemisi ile denize açılarak Vakfıkebir İskelesi açığında deniz şehitlerimiz adına denize çelenk sunuldu. Yapılan törene İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, Garnizon Komutanı Asteğmen Veysel Asıltaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Satullahoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Orhan Kılıçarslan, Vakfıkebir Liman Başkanı Birol Kara ve protokol katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap