SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2020

02 Eylül 2020 Çarşamba - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2020





TEKİNBAŞ GÖREVİNE BAŞLADI

Trabzon’un sevilen doktorlarından olan Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Tıp Fakültesi Başhekimliği’ne atandı. Başhekimlik görevini yürüten Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, düzenlenen törenle görevini Tekinbaş’a devretti. Devir teslim töreninin ardından çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi ve meslektaşı Tekinbaş’ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

VALİ ÇEBER’DEN UYARI VAR




İl Pandemi Kurulu toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Covid-19 pandemi sürecinde Rize genelindeki son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler ve pandemi ile mücadelede sürecinde uygulanan tedbirler değerlendirildi. Toplantıda uyarılarda bulunan Vali Çeber, “Pandemi sürecinde kritik bir dönemden geçmekteyiz. Biz ne oranda kurallara uyarsak pozitif vaka sayısı o oranda değişiklik göstermekte. Burada tüm vatandaşlarımıza ve bizlere önemli görevler düşüyor. Milletçe alınan tedbirlerin uygulanabilirliği noktasında çok daha hassas olmalı, kontrollü normalleşme sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz bir şekilde uymalıyız” dedi.

CHP’Lİ ŞAHİN İKTİDARA YÜKLENDİ




CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada iktidara yüklendi. Şahin, “18 yıl öncesine kadar barış, dayanışma, kardeşlik, dostluk sadece toplumsal hassasiyet olarak değil bir devlet politikası olarak benimsenmişken, basiretsiz iktidar devlet geleneğinde yetişmiş yüzlerce diplomatımızı ve bürokratımızı sebepsiz yere görevden alıp, yerlerine yabancı dil dahi bilmeyen liyakatsiz kişileri atamış, komşularla sıfır sorun politikası adı altında tüm sınır komşularımızla aramızı açmış, bununla da kalmayıp bir yanda kendi halkını kutuplaştırırken diğer yandan milletimizin çıkarına olmayan uluslararası hesaplaşmalara dahil olmuştur. Öyle ki uluslararası toplumda devletimize güven azalmıştır” dedi.

SAĞLIK-SEN’DEN BAKAN KOCA’YA ÇAĞRI

Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunarak sağlık çalışanlarının mutsuz olduğunu dile getirdi. Süral, “Pandemi ilk ilan edildiğinde sağlık çalışanlarının bundan birkaç sene öncesine kadar zaten aldığı ama son senelerde kurumların artan giderlerinden dolayı alamaz hâle geldiği ek ödemeyi 3 aylığına tavandan ödemeyi vadettiniz. Devamında miadını doldurmuş döner sermaye yönetmeliğinin emek taksiminde ne kadar adaletsiz olduğunu, çoğu çalışanın emeğinin karşılığını böyle bir  dönemde bile alamadığını yaşadık ve gördük. Kamu hizmetlerinde çözüm yerine sorun üreten bir sistem sadece çalışanları değil herkesi sorunun bir parçası haline dönüştürürken artık herkese zarar vermektedir. Yol yakınken bu yanlış bakıştan ve haksız uygulamadan bir an önce dönülmeli, sağlık çalışanlarının yüzü güldürülmelidir. Emeğin değerini ve ekmeğimizi büyütmenin derdiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.




ALTUNBAŞ’IN ACI GÜNÜ

AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altınbaş’ın kayınbiraderi Hamit Uzun kalp krizinden hayatını kaybetti. Uzun’un cenazesi, dün öğleden önce Ortahisar ilçesi Hızırbey Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.  Karadeniz ailesi merhum Uzun’a Allah’tan rahmet, Altunbaş ve kederli ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.  




TEKATAŞ’TAN BABASINA SON GÖREV

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın babası Hasan Hüseyin Tekataş geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Baba Tekataş’ın cenazesi dün ikindi namazına müteakip Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Kacar köyünde toprağa verildi. Biz de Karadeniz Gazetesi ailesi olarak kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap