SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2019

01 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:27




Olaylar ve Yaşananlar | 01.07.2019





VALİ: İHBAR EDİN

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, çeşme başlarında alkol alarak, çevreyi rahatsız eden kişilerin güvençlik güçlerine ihbar edilmesini istedi. Sarıfakıoğulları, “Çeşme başlarında alkollü içki alarak buralara dinlenmeye gelen insanlarımızı rahatsız eden, çevreyi kirleten kişiler varsa bunları ihbar hatlarımıza şikayet edelim. Kolluk kuvvetlerimizi her hafta sonu yoğun güzergahlardaki çeşme başlarına seferber ediyoruz. Ama bu yetmiyor. Her yere konuşlanmak mümkün değil. Bu yüzden o yerlere ancak vatandaşımızın ihbarıyla ulaşabiliriz. Bu konuda hassasiyet bekliyorum” dedi.

NİŞANCI’YI UNUTMADILAR




Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 3. Olağan Genel Kurulu ve 8. Başkanlar Konseyi için kentte bir araya gelen 50'ye yakın gazeteci, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, gazeteci Abdulkadir Nişancı'nın Söğütlü köyündeki mezarını ziyaret etti. Nişancı'nın mezarı başında baba Nafiz Nişancı, kayınpeder Yaşar Mutlu ve ağabeyi Abdurrahman Nişancı'ya başsağlığı dileğinde bulunan gazeteciler, Bayburt Yeni Cami İmam Hatibi Enis Aslan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Nişancı için dua etti.

GÜNDÜZ FAHRİ HEMŞEHRİ OLDU




Trabzon’da 14 yıldır görev yapan, 2 yıldır da Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüten, tayini çıkması dolayısıyla ilçeden ayrılacak olan J. Kd. Bçvş. Bekir Gündüz Vakfıkebir’in ilk fahri hemşehrisi oldu.

Vakfıkebir Belediyesinde, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz ve Vakfıkebir Belediye Meclisi Üyelerinin katılımıyla fahri hemşehrilik beratını alan J. Kıd. Bçvş. Bekir Gündüz bu onura layık görülmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu kararı alan Vakfıkebir Belediye aşkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediyesi Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

ÖĞRETMENLER BULUŞTU




Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında okul öncesi öğretmenleri bir araya geldi.
Öğretmenler, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak amacıyla Hizmet içi Eğitim Toplantısı’nda bir araya gelerek bir protokol imzaladı. Okul öncesi eğitim kurumları öğretmen ve yöneticilerden oluşan katılımcılar üniversitenin genel tanıtımı, sunduğu imkânlar, Çocuk Gelişimi Programı tanıtımı, eğitim uygulamalarında karşılaşılan sorunlara getirilen çözümler hakkında üniversite Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vildan Demir tarafından bilgilendirildi. Öğretmenlere üniversitemizin kapılarının daima açık olduğunu söyleyen Demir, öğretmenlerin üniversitemizin sunduğu imkânlardan yararlanmasının mümkün olduğunu belirtti.

KUŞKÖY İÇİN PROJE




Doğu Karadeniz’de halk arasında “kuş dili” olarak ifade edilen “ıslık dili”nin çıkış noktası Kuşköy’ün, turizmden daha fazla pay alabilmesi için hazırlanan 3 milyon liralık projenin uygulanmasına başlandı

Giresun’un Çanakçı Kaymakamı Hasan Akbulut: “Köyde sokak iyileştirmesinin yanı sıra yapıların dış cepheleri, yöre mimarisine uygun hale getirilecek. Konaklama noktaları ve çeşitli sosyal donatılar oluşturularak bölgede turizmin canlanmasını hedefliyoruz” dedi. Akbulut, ıslık dilinin, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer aldığını anımsattı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap