SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > CHP’de hareketlilik

CHP’de hareketlilik

04 Temmuz 2017 Salı - 15:12








Cumhuriyet Halk Partisi’nce başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün yankıları konuşulurken, Trabzon’da ise eski il başkanı Yavuz Karan’ın mevcut il başkanı Turgay Güngör’e karşı eleştirilen açıklamaları dikkat çeken bir konu. Karan'ın Güngör’ün teşkilatları toparlayamadığını her platformda konuşması Trabzon'da gözleri bu konuya çevirdi. Karan'ın önümüzdeki kongrede il başkanlığına aday olacağını ifade etmesi partide hareketliliğe neden oldu. Karan, referandumda Trabzon’da iyi bir çıkış yapamadıklarını ifade ederek bunun nedeninin de il yönetimi olduğunu ileri sürüyor. Bilindiği üzere CHP’de Turgay Güngör'e parti içerisinde ciddi bir destek de var. Mütevazı ve parti konularını basın önünde tartışmamaya özen gösteren Güngör’ün yol haritası şimdilik merak konusu.

ALTUNBAŞ KARAR AŞAMASINDA

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın önümüzdeki aylarda yapılacak olan ilçe kongresi öncesinde başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna parti teşkilatlarında cevap aranıyor. İlçe başkanı olduktan sonra beş seçimi geride bırakan Altunbaş’ın önümüzdeki süreçte adaylık konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Altunbaş'ın yakın çalışma arkadaşları adaylık konusunda ser verip sır vermese de aldığımız duyumlara göre, Altunbaş Bakan Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede, Soylu’dan devam etmesi yönünde istek aldı. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için ise çalışma yapan isimler var. Bu isimlerin başında eski Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Aydın bulunuyor.

 Yasin Aydın’ın bir grup arkadaşı ile sık sık bir araya gelerek kongre öncesinde nasıl bir yol haritası belirleyeceklerini konuştukları iddia ediliyor. Diğer yandan eski belediye meclisi üyesi Hüseyin Canım'a bir grubun ‘Aday ol seni destekleyelim’ dediği iddia edilirken, Canım’ın ‘Benim böyle bir düşüncem yok, işlerim yoğun’ dediği söyleniyor. Bir diğer potansiyel aday Halil İbrahim Demirtaş’ın ise çevresine ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aday ol derse olurum, yoksa yarış içerisinde olmam’ dediği belirtiliyor. AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi il kongresi öncesinde en önemli ilçe kongrelerinden biri. Ortahisar’da il delegasyon sayısının fazla olması gözleri bu kongreye çeviriyor.

MOTOR KABUSU


Trabzon’un meydan civarındaki yoğunluğu anlatmaya gerek yok. Burası hem trafik hem de insan yoğunluğu açısından Trabzon'un en işlek alanı. Tabiri caizse Trabzon'un kalbi. Son yıllarda Arap turizminin yoğun olduğu şehirde turizmin ön plana çıkması vatandaşları mutlu ediyor. Fakat meydan civarında her işletmenin birden fazla motosikleti ile cirit atması hem gelen turistler hem de şehir merkezi açısından nahoş bir görüntü oluşturuyor. Akşam saatlerinde Meydan Parkı civarına ve ara yollara bırakılan motosikletler görüntü kirliliği yaratıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi veya Ortahisar Belediyesinin bu konuya acil bir çözüm bulması gerekiyor. Burada hizmet veren bu motosikletlere ya bir yer gösterilip oradan servislerini yapmaları sağlanmalı ya da gelişi güzel iş yapmalarına müsaade edilmemeli. Yetkilileri buradan uyarıyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap