SON DAKİKA



Haber > Medya > The Weeknd'den Gazze'ye milyon dolarlık yardım

The Weeknd'den Gazze'ye milyon dolarlık yardım

02 Aralık 2023 Cumartesi - 10:05




Kanadalı şarkıcı Abel Makkonen Tesfaye, tanınan ismiyle 'The Weeknd' şarkılarının yanı sıra Gazze'ye yaptığı milyonluk yardımla gündeme geldi.





Süper model Gigi Hadid ile aşk yaşamasının ardından magazin dünyasında kendinden söz ettirmeyen The Weeknd şimdilerde yardımlarıyla sosyal medyada gündem oluyor. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın 'İyi niyet elçisi' olan Tesfaye yapmış olacağı milyon dolarlık yardımla Gazze'deki sivillerin yaşamasına bir ölçüde katkı sunacak.
WFP'den yapılan yazılı açıklamada, Tesfaye'nin Gazze'ye yönelik 2,5 milyon dolarlık yardımının yaklaşık 4 milyon gıda paketine tekabül ettiği, bu yardımın 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Tesfaye'nin yardımının 'açlığın eşiğinde olan 1 milyon Gazzeli'ye yardım ulaştırma çabalarına önemli destek sağlayacağı ifade edildi.
WFP'nin şimdiye kadar yaklaşık 764 bin Filistinliye gıda yardımı sağladığı belirtilen açıklamada, özellikle çatışmaya 'insani ara' verildiğinde yardımların artırıldığı bildirildi.

'THE WEEKND' İYİ NİYET ELÇİLERİNDEN BİRİ

Açıklamada ifadelerine yer verilen WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, "Gazze'deki insani facia tahmin edilenin çok ötesinde. WFP yoğun çaba sarf ediyor ancak Gazze'deki açlıkla mücadele edebilmek için yardımların çok ciddi şekilde artması gerekiyor" mesajını verdi.
Sanatçı Abel Tesfaye, 2021 Ekim'de WFP'nin İyi Niyet Elçilerinden biri olarak atanmıştı.

TUNUSLU OYUNCU SABRİ WFP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Diğer taraftan, Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze’de yaşayan insanlara karşı “açlığın bir savaş silahı” olarak kullanılmasını protesto etmek için WFP İyi Niyet Elçiliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Sabri, “Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi’ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programının gücünden faydalanılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap