SON DAKİKA



Haber > Medya > Oscar Ödülleri'nde 'Oppenheimer' a Şok

Oscar Ödülleri'nde 'Oppenheimer' a Şok

10 Aralık 2023 Pazar - 10:39




Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan "Oppenheimer" filminin, iddialı adaylarından biri olacağı tahmin edilen Oscar Ödülleri'nde "En İyi Görsel Efekt" kategorisinde kısa listeye girememesi şaşkınlık yarattı.





Atom bombasının yapılışını konu alan Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi 21 Temmuz'da vizyona girdiği andan itibaren bu yılın en çok konuşulan sinema filmlerinden oldu. "Barbie" ile aynı gün izleyici karşısına çıkan filmin, Oscar yarışında da en güçlü adaylarından biri olacağı tahmin ediliyor.

96. Oscar Ödülleri'ne aday gösterilecek 5 film, resmi olarak 23 Ocak'ta açıklanacakken, "En İyi Görsel Efekt" ödülüne aday olan filmlerin yer alacağı kısa liste açıklandı. Listede 20 film yer alıyor.

LİSTEYE GİRECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

NTV'de yer alan habere göre; kısa listeye dahil olan filmler arasında Aquaman ve Kayıp Krallık, Barbie, The Boys in the Boat, Yaratıcı, Galaksinin Koruyucuları 3, Indiana Jones ve Kader Kadranı, Dolunay Katilleri ve The Marvels gibi filmler yer alıyor.

Bu dalda adaylığı kesin görülen ama listeye dahil edilmeyen "Oppenheimer" ise şaşkınlık yarattı. Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan film, bu yıl gişe rekoru kıran filmlerden biri olmasına rağmen listeye giremedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap