SON DAKİKA



Haber > Medya > Bakan Kacır MasterChef All Star'da

Bakan Kacır MasterChef All Star'da

23 Aralık 2023 Cumartesi - 14:19




Ekranların popüler yarışma programı MasterChef All Star'ın son bölümüne Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuk oldu.





Coğrafi işaretli ürünleri tanıtan Bakan Kacır, ürün sayısının 19'a çıkarıldığı bilgisini paylaştı. Yarışmacılar bu ürünlerle tabak çıkarmaya çalıştı. Ödül oyununun ilk etabını kazanan kırmızı takımdan para ödülünü kazanan yarışmacı ise Eren oldu.

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All Star'ın dün akşamki bölümüne Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuk oldu. Finale doğru yaklaşan yarışmada, yarışmacılar ödül oyununu kazanmak için mücadele etti.

'COĞRAFİ İŞARET ÜRÜN SAYIMIZI 19'A ÇIKARDIK'

Coğrafi işaretli ürünleri tanıtan Bakan Kacır, coğrafi işaret ürün sayısını 19'a çıkardıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin yerel değerlerine katma değerler katabilmek amacıyla, coğrafi işaret tescilini çok önemsiyoruz. Türkiye çok zengin ürün çeşitliliği açısından. Dünyada Çin'den sonra ikinci sıradayız. Özellikle odaklandığımız alan yerel değerlerimizi uluslararası arenada daha güçlü şekilde koruyabilmek. Avrupa Birliği coğrafi işaret ürün sayımızı 19'a çıkarmayı başardık."

ÖDÜL OYUNUNU KİM KAZANDI?

Bakan Kacır'ın açıklamalarının ardından yarışmacılar, coğrafi işaretli ürünler ile soğuk başlangıç, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlı hazırladı.
Soğuk başlangıç: Nar, Kazanan: Mavi takım
Çorba: Sarımsak, Kazanan: Kırmızı takım
Ara sıcak: Kestane, Kazanan: Kırmızı takım
Ana yemek : Tarhana, Kazanan: Kırmızı takım
Tatlı: Antep baklavası, Kazanan: Kırmızı takım
Ödül oyunun ilk etabını 4-1'lik skor ile kırmızı takım kazandı. İkinci tura geçen kırmızı takım kendi aralarında ödül mücadelesi verdi.
İkinci turda son ikiye kalan yarışmacılar Kıvanç ve Eren'den en başarılı yemeği yapan Eren, 100 bin TL değerindeki para ödülünün sahibi oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap