SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yeşilçam’ın acı kaybı

Yeşilçam’ın acı kaybı

23 Eylül 2015 Çarşamba - 13:46




Yeşilçam'ın en sevilen isimlerinden emektar set amiri, Metin Erksan'ın gücüne hayran kalıp 'Godzilla' lakabını verdiği Selahattin Geçgel, 79 yaşında h





60 yıl boyunca sinema sektörünün her alanında çalışan, 677 filmde görev alan, Türk sinemasının en tanınan ve sevilen set amirlerinden 'Godzilla' Selahattin Geçgel, dün hayatını kaybetti. Geçgel 79 yaşındaydı.Kariyerine sinema büfesinde gazoz satarak başlayan Geçgel, çalışkanlığını fark eden yönetmen Metin Erksan'ın sayesinde '50'li yıllarda film setlerine ayak bastı. 50 yıllık lakabı Godzilla'yı da kendisine Erksan takmıştı. 1961 yılında çekilen, başrollerinde Efgan Efekan, Suna Selen ve Kadir Savun'un yer aldığı 'Mahalle Arkadaşları' filminin Yenikapı'daki setinde yolun ortasında duran bir minibüsü tek başına çekmesiyle Erksan'ın “Amma da güçlü kuvvetli adam, Godzilla mübarek!” demesine yol açan Geçgel o günden itibaren Godzilla Selahattin olarak anılmaya başladı. 677 filmde görev alan Godzilla Selahattin, Yeşilçam'ın ilk sis makinası, sahne geçişinde dönen gazete görüntülerini çekme için dönen aparatlı tabure gibi önemli set aksesuarlarını da üretti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap