SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yeni moda: Tereyağlı Türk kahvesi

Yeni moda: Tereyağlı Türk kahvesi

26 Mart 2016 Cumartesi - 16:19




Afyonkarahisar'da kahve satışı yapan Ahmet Turan, kendi geliştirdiği yöntemle kavurduğu kahveyi tereyağı katarak müşterilere sunuyor.





Tereyağlı kahve nasıl oluyor?

Her hafta cuma günleri kahve kavurduğunu belirten Ahmet Turan, kavrulduktan sonra 5 kilogram kahveye 100 gram tereyağı ilave ederek makinede soğutmaya bıraktığını aktardı. Soğuma sırasında eklenen tereyağ, kahve çekirdeklerinin içine işliyor ve kahvenin aromasını değiştiriyor. "Kahveyi tadanlar, tiryakisi oluyor" diyor "tereyağlı kahve"nin mucidi Turan. 1952'den bu yana dede mesleğini devam ettirdiklerini de ekliyor.Turan’a göre kahvenin mutlaka soğuk suyla ve bakır cezveyle yapılması gerekiyor. Kavrulan kahve çekirdeklerinin soğutulması sırasında kahvemize 100 gram tereyağı eklememiz, ayrı bir damak lezzeti oluşturuyor" diyor Turan.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap