SON DAKİKA



Haber > Magazin > Yaşlılar dev bal kabağı yetiştirdi!

Yaşlılar dev bal kabağı yetiştirdi!

16 Haziran 2016 Perşembe - 18:40




Huzurevinin bahçesinde 200 kilogramlık bal kabağı yetiştiren 74 yaşındaki İbrahim Ethem Çakır'ın hedefi rekorlar kitabına girmek.





Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaldığı huzurevinin bahçesine ABD'den gönderilen bal kabağı tohumlarını eken 74 yaşındaki İbrahim Ethem Çakır, 200 kiloluk bal kabağı yetiştirdi.

Fethiye'nin Foça Mahallesi İbrahim Gül Caddesi'ndeki Fethiye Belediyesi Huzurevi arkasına yaşlıların sebze yetiştirmesi için bahçe kuruldu. Huzurevine 10 yıl önce yerleşen İbrahim Ethem Çakır, bahçeye oğlunun ABD'den gönderdiği bal kabağı tohumlarını ekti. Yürüme güçlüğü çeken ve baston kullanan Çakır'ın ektiği bal kabağı, 200 kilo ağırlığa ulaştı.

HEDEF REKORLAR KİTABINA GİRMEK

Her sabah erkenden kalkarak kontrol eden Çakır, bal kabağının büyümeye devam ettiğini belirterek, amaçlarının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olduğunu söyledi. Bal kabağının özenli bakım istediğini ve her gün daha da büyüdüklerini anlatan Çakır, rekorun 1050 kilo olduğunu söyledi. Büyümeye devam eden bal kabağının 800 kiloya ulaşmasını beklediğini aktaran Çakır, şu anda 200 kiloya ulaştığını kaydetti.

'YAŞLILARILARIMIZ HAYATIN İÇİNDE OLDUKLARINI HİSSETSİNLER'


Huzurevi müdürü Adem Güngör, amaçlarının huzurevinde kalanlara hayatın içinde olduklarını hissettirmek olduğunu söyledi. Yaşlıların sebzelere çok iyi baktığını belirten Güngör, "İlgisi olan yaşlılarımız bahçemizde çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Kabak tohumlarını da İbrahim amca ABD'deki oğlu aracılığıyla temin etti. Onların hayat sevinçlerini görünce mutlu oluyoruz. Hedefimiz rekorlar kitabına yaklaşabilmek. Hasat edip tarttığımızda iyi bir sonuç alırsak huzurevi olarak müracaat etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap