SON DAKİKA



Haber > Magazin > Türk turizmi kaliteli olmasına rağmen geriliyor

Türk turizmi kaliteli olmasına rağmen geriliyor

10 Haziran 2016 Cuma - 17:33




Alman turizm firmaları, Türk turizminin kaliteli hizmet sunduğunu ancak, ülkedeki güvenlik sorununun turizmin gelişmesine engel olduğunu kaydetti.





Almanya'nın önde gelen turizm sektör dergisi fvw'nin Alman seyahat acentalarının da katılımıyla düzenlediği 'fvwworkshop', Antalya'nın Aksu İlçesi turizm bölgesi Kemerağzı'ndaki Miracle Resort Hotel Lara'da düzenlendi.

Türk turizminde yaşanan sıkıntılarla birlikte Almanya pazarındaki düşüşün ve terör olaylarının etkilerinin ele alındığı toplantının açılışında iki ülke sektör temsilcileri değerlendirmede bulundu. Toplantıda fvw'nin anketi de açıklandı. Kalite, fiyat ve hizmette birinci, ikinci sıralarda olmasına rağmen güvenlik sorunu nedeniyle genel değerlendirmede Türkiye 5'inciliğe geriledi.

"SİYASET ENGEL TEŞKİL ETMEMELİ"

Almanya ile Türkiye arasında turizm sektörünün 40 yılı aşkın süredir çok iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Ama son dönemde dünyadaki gelişmeler bizi zor duruma bırakır hale geldi" dedi. Ayık, “Toplumları birbirine yaklaştıran, bütün önyargıları yıkan, ekonominin birçok organını harekete geçiren ve milyonlarca iş imkanı yaratan ve tüm dünyada mutlu insanlar yaratan bir sektör. Hiçbir siyasi amaç bizim işimizi engellememeli. Biz Türkiye olarak bugüne kadar olan hizmet standardımızı ve özverili şekilde servis hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz, bundan emin olabilirsiniz" dedi.

"GÜVENLİK SORUNU GÜNDEME GELDİ"


Güvenliğin çok hassas bir konu ve misafirlerle ilişkilerde önemli olduğuna dikkat çeken Akdeniz Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, güvenlik sorununun başarılı bir şekilde aşılması ve bunun için birlikte adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Turizmde deniz-kum-güneşin yanı sıra '3S'den bahsedilirken 'security' olarak bunlara dördüncü 's'nin eklendiğini dile getiren Hacısüleyman, “Aslında güvenlik hissi de çok önemli. Bugünkü tartışmalarda birçok önemli konu konuşulacak ve umarım bu zor dönemde iyi sonuçlar alınabilir. Dünyada artık güvenlik duygusuyla ilgili konu uzun bir süre gündemde kalacağa benziyor" dedi.

TÜRKİYE İLK 5'TE DEĞİL

Araştırmanın Avrupa'nın en büyük turizm araştırma grubu fvw tarafından yapıldığını belirten Germanyfams turizm şirketi sahibi Hüseyin Baraner, “2016 yılı destinasyonları arasındaki araştırmanın genel değerlendirmesinde İspanya'nın Mallorca Adası 4.28 puanla 1'inci, Antalya 5'inci sırada.

Üç ana başlığın birincisi güvenlikte Kanarya Adaları, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan ilk 5'te. Maalesef Türkiye ilk 5'te yok. İkinci başlık fiyat ve verilen hizmette Mısır birinci, ikinci Antalya, üçüncü Tunus. Üçüncü başlık otellerin kalitesi ve Antalya açık ara bütün Avrupa'da birinci, Mallorca ikinci, Kanarya Adaları üçüncü" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap