SON DAKİKA



Haber > Magazin > “Türk dizileri kültürü çökertiyor”

“Türk dizileri kültürü çökertiyor”

20 Nisan 2015 Pazartesi - 17:30




İran devlet televizyonu Türkiye'de yayınlanan Türk dizilerini inceleyip, dizilerin Türk kültürünü çökerttiğini ileri sürdü.





İran’dan Türk dizileri için çarpıcı bir değerlendirme geldi… Özellikle fazla reyting alan ve beğeniyle izlenen dizilerin Türk kültürünü çökerttiği yönündeki görüş, İran devlet televizyonu tarafından öne sürüldü… Bu dizilerin ortak noktalarının "gayri meşru ilişkiler, insan öldürme ve eş aldatma" üzerine kurulduğu değerlendirmesi yapıldı. Türkiye'de halkla yaptığı röportajlarla da analizlerini destekleyen İran televizyonu, dizilerin Türk aile yapısını çökerttiğini, boşanmaları çoğalttığını ve evlenmeleri azalttığını savundu. Sadece devlete bağlı televizyon kanallarının bulunduğu İran'da, az sayıdaki dinsel içerikli Türk dizleri haricinde diğer dizilere yer verilmiyor. Tam tersi uydu üzerinden yurt dışından İran'a yönelik yayın yapan televizyon kanallarında birçok Türk dizisi yayınlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap