SON DAKİKA



Haber > Magazin > Turizm beldesi turistsiz kaldı

Turizm beldesi turistsiz kaldı

09 Ekim 2016 Pazar - 09:06




Türkiye’de son iki yıldır yaşanan çatışmalı süreç ve bombalı saldırılar Van turizmini bitme noktasına getirirken, turizm beldesi olarak kabul edilen G





Türkiye’de 2015 yılı ortalarında başlayan çatışmalı süreç ve ardından gelen bombalı saldırılar, özellikle turizm sektörünü baltaladı. Çatışmalı süreç nedeniyle yabancı turistlerin ülkeye gelmediğini belirten turizm işletmecileri, bundan tüm bölgelerin olumsuz etkilendiğini söylediler. Yaklaşık 20 yıldır turizm sektöründe olduğunu belirten Akdamar Restaurant ve Camping İşletmecisi İbrahim Alkan, tesisin yıllardan beri özellikle Akdamar Adası’nı ziyarete gelen yerli ve yabancıların konakladığı, yemek yediği, dinlendiği bir yer olduğunu söyledi. Akdamar Restaurant ve Camping’in Gevaş için önemli bir turistik tesis olduğunu kaydeden Alkan, her yıl binlerce yabancı turisti ağırladığını ifade ederek, tesisin aynı zamanda 20 kişiye ekmek kapısı olduğunu dile getirdi. 2015 yılı ortalarında başlayan çatışmalı süreç ile birlikte Avrupalı turistlerin gelmediğini vurgulayan Alkan, “Eskiden buralara Alman, Fransız, İtalyan, İspanyol ve özellikle Japon gruplardan oluşan çok turist geliyordu. Ne yazık ki temmuz ayından sonra hiçbir Avrupalı veya uzak doğulu turist buraya gelmedi. Sadece Ermeniler var, o da çok az sayıda. Geçen senenin yüzde biri kadar bile yok. Yani dış turizm kesinlikle bitti. Geçen sene yapılan bombalı saldırılardan dolayı yabancı turistler aşırı derecede korktular. Atatürk Havalimanı’nın bombalanması ve temmuz ayındaki darbe girişiminden sonra Türkiye’ye gelen turist sayısında büyük oranda azalma meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap