SON DAKİKA



Haber > Magazin > Tırnaklarınız hastalığınızı söylüyor

Tırnaklarınız hastalığınızı söylüyor

22 Mayıs 2016 Pazar - 16:21




Tırnağınızın rengi ve yapısı ile ilgili özellikler, sahip olduğunuz sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir.





Uzmanlar sağlıklı bir tırnağın özelliklerini şöyle sıralıyor: Genelinde pembe, dibine doğru ise beyazımsı pembe renge sahip olmalıdır. Peki bunun dışında nitelikler gözlemliyorsanız ne yapmalısınız? İşte tırnağınızdan yapabileceğiniz sağlık analizi…

SOLGUN TIRNAK

Eğer tırnaklarınız solgun veya diğer renklerdeyse sağlığınızla ilgili işaret veriyorlar demektir. Yeşil renk bakteriyel enfeksiyon göstergesidir.

KALIN TIRNAKLAR

Normalden daha kalın tırnaklar akciğer rahatsızlığı, mantar enfeksiyonu, tiroid ve dolaşım sistemi hastalıklarına dair uyarı verir. Normalden daha kalın tırnaklar akciğer rahatsızlığına işaret.


ÇATLAK TIRNAKLAR

Tırnaklarınız sık sık çatlıyorsa folik asit ve C vitamini eksikliği söz konusu olabilir. Ayrıca kronik yanlış beslenme habercisi de olabilir.

KAŞIK TIRNAKLAR

Genellikle demir eksikliği, hemokromatozis, kalp rahatsızlığı ve hipotiroid habercisi olduğu söylenebilir.

DALGALI TIRNAKLAR


Eğer belirgin dalgalanmalar söz konusu ise demir eksikliği, arterit hastalığının belirtisi olabilir.

KURU VE KIRILAN TIRNAKLAR

Tırnaklarınız sık sık kırılıyorsa hormon seviyelerinizi kontrol ettirmeniz önerilmektedir. Tırnaklarınız sık sık kırılıyorsa hormon seviyelerinizi kontrol ettirmeniz önerilmektedir.

YUMRU TIRNAKLAR

Eğer tırnaklarınızın etrafındaki deri şişiyorsa akciğer rahatsızlığı, bağırsak hastalıkları veya karaciğer rahatsızlıklarının belirtisi olabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap