SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sosyete plajından tonla çöp çıktı

Sosyete plajından tonla çöp çıktı

05 Nisan 2015 Pazar - 17:33




Bodrum'da sosyetenin uğrak yeri olan Göltürkbükü Plajı'nda denizden pet şişe, bira kutuları, tabak, çaydanlık, çatal, sandalye ve güneşlik gibi 1 tona





Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dört hafta önce başlatılan 'Denize en çok mavi yakışır' kampanyasının bu haftaki adresi, sosyetenin uğrak yeri Göltürkbükü Plajı oldu. Dalgıçların dört saat süren çalışmasıyla denizden pet şişe, bira kutuları, tabak, çaydanlık, çatal, sandalye ve güneşlik gibi 1 tona yakın atık çıktı.

4 SAATLİK ÇALIŞMADA 1 TON ATIK MALZEME

Bodrum Belediyesi'nin dört hafta önce başlattığı kampanya kapsamında bugün, dünyaca ünlü Göltürkbükü Plajı'nda temizlik yapıldı. Bodrum Belediyesi'nde görevli 15 dalgıcın 5 ila 20 metre derinlikten dört saatlik çalışmayla çıkardığı yaklaşık 1 ton atık malzeme, iskelede sergilendi. Denizden çıkan otomobil tekerlekleri, bira ve su şişeleri, kredi kartları, mayo, havlu, halı, kova, çaydanlık, sandalye, şezlong, güneşlik, tabak, tencere, eski balık ağları, havlu, poşetler, elektrik lambaları, su boruları gibi atık maddeler şaşırttı.

ŞOKE OLDU

Hafta sonu tatili için İstanbul'dan gelen iç mimar 38 yaşındaki Yasemin Cete gördükleri karşısında şunları söyledi:


"Gördüklerimin denizden çıktığını öğrendiğimde şoke oldum. Çünkü burası Türkiye'nin en önemli turizm cenneti. Üst düzey gelirli insanların tatil yaptığını ve eğitimli olduğunu düşünürsek; demek ki denizi temiz tutmanın para ile ilgisi olmadığını anlıyorsunuz. O şaşalı beach clupların iskelelerinin altından çıkanları görünce gerçekten çok şaşırdım." Temizlik çalışmasının önümüzdeki hafta Torba Koyu'nda devam edeceği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap