SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sevgilisinden ayrıldı mucit oldu!

Sevgilisinden ayrıldı mucit oldu!

04 Haziran 2016 Cumartesi - 12:17




Karabük'te sevgilisinden ayrılan 17 yaşındaki Cihad Eroğlu, 1 yıl boyunca emek verdiği projeyi hayata geçirdi. Minibüs komutlara göre hareket ediyor.





Karabük'te 17 yaşındaki lise öğrencisi Cihad Eroğlu, sevgilisinden ayrıldıktan sonra ak acısını unutmak için tam 1 yıl eski bir minibüsü komutlarıyla harekete geçirmek için uğraştı. Eroğlu sonunda hayaline kavuştu ve minibüsü komutlarıyla hareket ettirdiği teknolojiyi geliştirdi.

"SEVGİLİMDEN AYRILDIKTAN SONRA BAŞLADIM"

Gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, cep telefonundaki uygulama sayesinde aracına sesli komutlar verdiğini söyleyerek şöyle dedi, "Kız arkadaşımdan ayrıldıktan sonra aklımı meşgul etme amaçlı başladım bu işe. Sistemdeki her şey tamamen bana ait. Ne bir elektrikçi ne de bir usta kimsenin eli değmedi. Sistem 800 liraya mal oldu. Kaputun içine yerleştirdiğim kutuya işlemci koydum. Sinyal gönderince kutu içerisindeki röle harekete geçiyor, böylece araçta bazı fonksiyonları yönetebiliyorsunuz. Düzenekteki motor ve piston gibi parçalar sayesinde araç 'gel' komutuyla hareket edebiliyor. Diğer komutlarla da aracın diğer aksamlarını çalıştırabiliyorum."

Eroğlu, siteme direksiyon yönetimini de entegre etmek için çalıştığını kaydetti.                          

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap