SON DAKİKA



Haber > Magazin > Selam olsun, bugün bayram günüdür… 2

Selam olsun, bugün bayram günüdür… 2

19 Temmuz 2015 Pazar - 09:17








İnsan Hakları İzleme Komitesi (Human Rights Watch) tarafından hazırlanan bir rapor şu bilgileri veriyor: “Uygulanan dini kontroller, örgütlü dini faaliyetlere, ibadet edenlere, okullara, kültürel kurumlara, yayınevlerine ve hatta Uygur bireylerin şahsi görünümler ve davranışlarına müdahale etmeye kadar varabiliyor. (...) Camiler üzerinde denetleme uyguluyor, okullardan dindar öğretmenler ve öğrenciler ihraç ediliyor, edebiyat ve şiirler siyasi renkleri açısından kontrol ediliyor. Beijing uygulamalarına karşı herhangi bir hoşnutsuzluğu ‘ayrılıkçılık’la eş tutuyor ki Çin kanunlarına göre bu ölüm cezasıyla cezalandırılabilecek bir devlet güvenlik suçu.” 

Yani neymiş, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine reva görülen insanlık dışı muamelelerin hiçbiri yalan değil gerçekmiş.

Evvela Çin’in, Birleşmiş Milletlerin gözüne girsin! Amerika'nın, Avrupa'nın da gözüne girsin! Türkiye'ye ve Türklüğe Sağ'dan yahut Sol'dan bakanların gözüne girsin! Aldatanların, kandıranların, çalıp çırpanların, sonra da etrafa hakikat adına ahkâm kesenlerin gözüne girsin! Türk'e yan gözle bakanların, şu yorgun ve yaşlı yerkürede en fazla ölen Türk'e kayıtsız kalanların gözüne girsin!

Özlemimiz sıla, sılamız Tanrı Dağları, Ötüken Ormanları'dır, geniş çaplı Asya'nın tam Orta'sıdır. Beklentimiz, geniş çaplı Asya'nın tam Ortası'nda derin bir uykudan uyanmasını beklediğimiz Türk aklıdır!..

***


Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Hayırlara, mutluluklara vesile olsun. Yüzünüz daima gülsün, yuvanızdan neşe eksilmesin...

Evvela, bayramın gülümseyen çocuk yüzüyle, bayramın hoşgörü ve sevgi taşan büyüklerine selam olsun! Sonra, alınan bir çift yeni ayakkabı ve gömleğin yüzlere yansıyan mutluluğuna selam olsun! Sabahında kurulan bayram sofralarına, sılayı sıla yapan bayram türkülerine, ahret kardeşliklerine, hısım-akrabaya, konu-komşuya, lokumlu bayram bisküvilerine, renkli bayram şekerlerine, gerçekten özlenen o eski bayram günlerine bin selam olsun.

Sözlerimi, Ramazan aşkını ve ahlakını bütün bir yıl yüreğinizde ve benliğinizde yaşatmanızı diliyor, sevgilerimi sunuyorum. Bayramınız bayram ola...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap