SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sıcak havalarda ekmeğe buz katıyorlar

Sıcak havalarda ekmeğe buz katıyorlar

17 Ağustos 2015 Pazartesi - 11:20




Tekirdağ’da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle fırıncılar, yoğurdukları ekmek hamuruna buz katarak hamuru sıcaklardan korumaya ve canlı tutmaya çalı





Ekmeğe buz katıyorlar... Tekirdağ’da yaz sıcakları hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken fırıncılar, ekmek hamurlarını canlı tutmakta ve iyi ekmek çıkartmakta zorlanıyor. Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Tekirdağ’da vatandaşlar dışarıda dolaşmakta zorlanırken esnaf da bulduğu çözüm yolları ile ürünlerini sıcaklardan korumaya çalışıyor. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesinde bir fırında çalışan İlhami Işıktaş, yaz sıcaklarında ekmek hamurunu canlı tutmak ve hamuru sıcaktan korumak için çareyi buzda buldu. Işıktaş ekmek hamurunu ekmek teknesinde yoğrulduğu sırada tekneye atılan buzlarla hamuru soğuk tutarak sıcak yaz günlerinde ekmek çıkartmaya çalışıyor.

"BUZ, HAMURU SOĞUK TUTMASI İÇİN KATILIYOR"

İlhamı Işıktaş, yaz sıcaklarında iyi ekmek çıkartmak için buz kullandıklarını belirterek, "Buz, hamuru soğuk tutması için katılıyor. Hamurun canlı olması ve hamuru sıcaktan korumak için buz katıyoruz. Hamur az kabardığı zaman hamurun içinin daha sağlam olması için ekmek hamuru yoğrulduğu sırada buz ilave ediyoruz. Bu sıcaklarda buz katmazsak hamuru soğuk tutmazsak hamur kendiliğinden çöker iyi ekmek çıkmaz. Ekmek fırından çıkınca sönük olur. Buzları buz yapan dolabımızdan oradan temin ediyoruz, yetmediği zamanlarda buz satan yerlerden alıyoruz. Kalıp buzları kırarak kazanın içinde yoğrulan hamurun içine atıyoruz. Bu sıcak havalarda herkesin işi zor Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap