SON DAKİKA



Haber > Magazin > Sağlık Bakanlığı bir ilacı geri çekti!

Sağlık Bakanlığı bir ilacı geri çekti!

21 Eylül 2016 Çarşamba - 17:45




Kulak enfeksiyonu ve faranjit rahatsızlıklarında kullanılan "Azitro Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 30 ml" bakanlık tarafından geri çekildi.





Sağlık Bakanlığı bir ilacın geri çekildiğini açıklandı. Genellikle çocuklardaki kulak enfeksiyonu ve faranjit gibi rahatsızlıklarda kullanılan "Azitro Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 30 ml" adlı ürünü piyasadan geri çektiği bildirildi.

GERİ ÇEKİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Konunun bilimsel komisyonca değerlendirilmesi sonucunda, ürünün nihai kullanıcı seviyesinde geri çekilmesinin önerildiği ifade edilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Azitro Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 30 ml' adlı ürünün bu şekilde piyasada bulunan tüm parti numaralarına, 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Geri Çekme Yönetmeliği'ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup, gereği yapılmak üzere firmaya duyurulmuştur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap