SON DAKİKA



Haber > Magazin > Pazar kahvaltısı kilo aldırıyor

Pazar kahvaltısı kilo aldırıyor

18 Nisan 2016 Pazartesi - 15:38




Pazar kahvaltılarında yediklerinize dikkat edin.





Uzun ve keyifli kahvaltılar için pazar gününü beklesek de alınan kaloriler kilo sorununa neden olabiliyor. Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, ölçüsünü kaçırdığınızda pazar kahvaltıları, sağlığı bozar uyarısında bulundu.

Genellikle büyük kentlerde yaşayan çocuklu ailelerin, hafta sonlarını kahvaltı mekanlarında geçirmeyi tercih ettiği uyarısında bulunan Karagöz, sunulan zengin menülerin görünen menülerin kalorisinin unutulduğunu söyledi. Açık büfe ya da serpme kahvaltılarda 60 gram omlette 125 kalori, vazgeçilmez lezzetlerden menemende ise 1 porsiyonda 177 kalori olduğunu hatırlatan Karagöz, “100 gram sucuklu yumurtada bile 242 kalori var. Börek ve gözleme gibi yemeklerdeki kaloriler bundan kat kat fazla” dedi.

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu, ancak özellikle hafta sonları çizgiyi aşmamak gerektiğini belirten Karagöz, “Kalorisi yüksek gıdalardan kaçınılmalı ve sadece kahvaltı’ diye küçümsenerek çok yenilmemeli. Aksi halde bir hafta boyunca dikkatli beslenmiş olsanız bile, bir tek pazar kahvaltısıyla bütün emeğiniz boşa gidebilir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap