SON DAKİKA



Haber > Magazin > Patrondan işçilere 'adımsayar'lı mobbing!

Patrondan işçilere 'adımsayar'lı mobbing!

24 Haziran 2016 Cuma - 17:42




İstanbul'da Beyoğlu'nda bulunan bir işletmenin patronu çalışanlarının telefonlarına zorla 'adımsayar' uygulaması yüklettirere, mobbing uyguluyor.





İstanbul Beyoğlu'nun Cihangir semtindeki "Rose Marine" isimli mekanın sahibi, çalışanlarını telefonlarına insanların spor yaparken kullandığı "adımsayar" uygulamasını indirmeye zorladı. İşçilerin gün sonunda kaç adım attığını kontrol eden patron, işçilere bununla baskı yapıyor.

Ayrıca patron ya da müdür mekanda olmadığı zaman da güvenlik kameralarından işçileri takip ediyor, mesajlarla taciz ediyor.

KAMERADAN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALIYOR

Patronun özel işleri de işçilere yaptırılıyor. Bu durumun yönetim tarafından "Bize iş, ekmek veriyor. Yapmalısınız" ifadeleriyle savunulması da cabası.

Restoranda olmadığı zamanlarda patron ve işletme müdürü güvenlik kameralarından düzenli olarak personeli izliyor. Bununla da yetinmeyip kamera kayıtlarından ekran görüntüsü alarak çalışanları tehdit ediyor, aşağılıyorlar.


'ADIM SAYAR' UYGULAMASI

Bu yöntemleri en başından beri kullanan mekan sahibi, insanların spor faaliyetlerinde kullandığı "adımsayar" uygulamasını çalışanların telefonlarına indirterek gün sonlarında çalışanların adımlarını denetliyor. Çalışanlardan günsonu adım raporu isteyen patron, az adım attığını düşündüğü çalışanlarını uyarıyor.

Patron işçilere adeta kölesiymiş gibi yaklaşarak, hakkını arayanları bu sektörde çalıştırmamayla tehdit ediyor. İşçilere "Başka yerde işe girseniz de mekanın sahibiyle konuşur sizi oradan da attırırım" tehditleri savuruyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap