SON DAKİKA



Haber > Magazin > NASA uyardı kış ağır geçecek

NASA uyardı kış ağır geçecek

02 Kasım 2015 Pazartesi - 09:53




NASA, önümüzdeki kışın olağanüstü sert geçeceği konusunda Türkiye'yi uyardı.





Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu gelecek kara kışa yalıtımla giren binalarda enerji harcamalarının yüzde 50 oranında azalacağını belirterek; bunun yanında çatı, dış cephe, giydirme cephe, kapı-pencere ve döşemelerde de doğru kalınlıkta ve doğru uygulanacak yalıtımla ısı kaybını engelleyerek yakıt tüketimini büyük ölçüde azaltmanın mümkün olacağını ifade etti.

NASA'nın uyarısında Türkiye'de kış mevsiminin her zamanki dönemlerde yaşanacağı, ancak geçmişe oranla çok daha soğuk geçeceği ifade edildi.

Yalıtımsız binalarda 10 milyar dolar zarar

NASA'nın Türkiye hakkındaki kara kış uyarısını değerlendiren Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu, kışın yaklaştığı bu günlerde ısı yalıtımının ne kadar önemli bir işlem olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Isı yalıtımının yapılmadığı evlerde pencere ve kapıların dörtte bir oranında ısı kaybına sebep olduğunu kaydeden Eruslu, "Türkiye'de yalıtımsız binaların sayısı 15 milyondan fazla. Bu rakam da mevcut binaların yüzde 85 kadarında herhangi bir yalıtım olmadığı anlamına geliyor. Yalıtımsız binalar yüzünden boşa harcadığımız enerjinin bütçeye etkisi her yıl 10 milyar doları buluyor" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap