SON DAKİKA



Haber > Magazin > Müslüman mezarlığında define aradılar

Müslüman mezarlığında define aradılar

25 Mart 2015 Çarşamba - 09:34




Manisa’da, ecdat yadigarı Hüsrevağa Camisi bahçesinde bulunan 400 yıllık Paşa Kızı Türbesi içindeki mezarlar define avcıları tarafından talan edildi.





Manisa'da bir ilginç olay...

Müslüman mezarlığında define arayan hırsızlara tepki gösteren cemaat, kabristanın koruma altına alınmasını istedi.Hüsrevağa Külliyesi içinde yer alan ve 1615 yılında 3. Murat Devri paşalarından Hanım Oğlu Yani Paşa tarafından kızı için yaptırılan Paşa Kızı Türbesi, geçen hafta kimliği tespit edilemeyen kişilerce talan edildi. Türbenin içinde yer alan Yani Paşa’ya ait mermer lahidin 1 tonluk kapağını kaldırarak içini kazan define avcıları diğer mezarları da alttan kazmaya çalışarak define aradı. Define avcılarından geriye talan edilmiş mezarlar kaldı.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞINDA ALTIN ARIYOR

Hüsrevağa Camisi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Tatlıcılar, 15 yıldır dernek başkanlığı yaptığını ve şimdiye kadar bu tür bir olayla karşılaşmadıklarını belirtti. Tatlıcılar, geçen yıl burada bir mezar kazıldığını belirterek şöyle konuştu: "Aralık ayında da mezarlığın girişindeki büyük mezarı açarak talan ettiler. Bir şey buldukları yok. Müslüman mezarlığında altın arıyorlar. Polise bilgiyi verdik, araştırdılar ardından biz de camiye kamera sistemi kurduk. Son gelenler kameraları gördükleri için kameraların yönünü değiştirmiş önünü kapatmışlar. Biz burayı elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Burası bir vakıf camisi ve bu kabristan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait. Şuan 180 kabir gözüküyor ama 160 tanesi belirlenmiş. Diğerlerinin taşları kırık. Bu cami, 2005 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilat gördü. O tadilattan sonra kalan taşlar mezarlığının köşelerine bırakarak yerlerini tespit etmediler.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap