SON DAKİKA



Haber > Magazin > Madenciler iş bıraktı

Madenciler iş bıraktı

13 Mayıs 2015 Çarşamba - 13:25




Yozgat’ta maden ocağında çalışan 60 maden işçisi, 7 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı.





Maden Ocağı önünde toplanan 60 maden işçisi, Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisi için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Maden işçilerine Yozgat CHP Milletvekili adayları Hasan Arslan Nurdoğdu ve Zeynep Kılıçarslan da destek vererek maden ocağı önüne gelerek işçilerin sıkıntılarını dinledi.

İşçilerden 33 yaşındaki İsa Şimşek, 7 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, “Devletin bize vermiş olduğu hakları alamadığımız gibi kendi çalıştığımızı da alamıyoruz. 1 yıl içerisinde 5 ay maaş aldık. Maaş bordosunda bin 718 lira 5 maaş alan bir insan bir yıl içerisinde nasıl geçinir. Yani madencinin ölmesi mi gerekiyor. Ne huzurumuz kaldı, ne de dayanacak gücümüz kaldı. İş yerine maaşlarımız ödenene kadar girmeyeceğiz. Bazı madenci arkadaşlarımız gece vardiyasından çıkıp gündüz inşaatlarda çalışıyorlar. Hangi baba yiğit bu işi yapabilir. Memurun maaşını bir ay ödemesinler bakalım Türkiye nasıl karışıyor. Ama iş madenciye geldiği zaman kimse oralı dâhil olmuyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap