SON DAKİKA



Haber > Magazin > Klasik müziğin Oscar'ını alacak

Klasik müziğin Oscar'ını alacak

21 Kasım 2016 Pazartesi - 16:12




Önümüzdeki Aralık ayında, müziğin en büyük Oscar'ı olan Beethovenpreis ödülünü alacak olan Fazıl Say, Şık'a konuştu.





Klasik müziğin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Fazıl Say, 17 Aralık’ta alacağı ödül öncesi Edda Sönmez’e konuştu ve duygularını paylaştı. İşte Say’ın heyecanını anlatan o ifadeler: “11 yaşımdan beri Beethoven çalıyorum. Çalışıyorum. Bütün bir ömür. Çok emek ve çok ruh ile.  Ben doğamda Mozart yorumcusuyum. Mozart’ın gizli sihirli kapısı bana açık. Beethoven’e ise emek ile ulaşmaya çalıştım hep. Bazen becerebildim bazen beceremedim. Ama daha dur. Bitmedi ömür. Daha iyi çalışlar gelecektir. Klasik müziğin en büyük oskarı Beethovenpreis için teşekkürler. Jüri üyesi onurlu ve dahi meslektaşım Martha Argerich’e de tüm desteği için teşekkürler.

ÖDÜL TÖRENİ BONN’DA GERÇEKLEŞECEK

Hayatta çok emek verip “Hâlâ istediklerimi yapamadım” dediğim bir ikinci konu da kültürlerin dostluğudur… Zor konu. Hele şu dönemde… Müzik. Doğu. Batı… Her şey ne kadar daha anlaşılır olabilirdi… Ödül töreninde yapacağım konuşmamda bu dostluğum değerini, insanoğlu, insan türü, insanlık, insaniyet gibi değerlere değinmek istiyorum. Bu konuda çok şey öğrendiğim Beethoven ve Aşık Veysel eşliğinde. Tören, 17 Aralık’da Beethoven’ın doğduğu Bonn kentinde olacak. Dostlarımızı bekleriz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap