SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kitap okuyan kadına terörist muamelesi!

Kitap okuyan kadına terörist muamelesi!

04 Ağustos 2016 Perşembe - 15:55




Türkiye’deki geçirdiği balayından İngiltere’ye dönen Faizah Shaheen uçakta Suriye ile ilgili kitap okuyunca terörist sanılarak sorgulandı.





İngiltere'de uçakta Suriye ile ilgili kitap okuyan sağlık görevlisi, mürettebatın şikayeti üzerine havaalanında terör şüphesiyle sorgulandı.

The Independent gazetesinin haberine göre, Türkiye’deki geçirdiği balayından İngiltere’ye dönen Faizah Shaheen, 25 Temmuz’da Sheffield kentindeki Doncaster Havaalanı'nda polis tarafından alıkonuldu.

İHBAR EDİLDİ

Terör şüphesiyle sorgulanan Shaheen’in uçakta kendisini Suriye hakkında bir kitap okurken gören mürettebat tarafından ihbar edildiği ortaya çıktı. Sorgunun ardından serbest bırakılan Shaheen’in, "Suriye Konuşuyor: Cepheden Sanat ve Kültür" adlı, İngiltere’de ödül de almış bir kitabı okuduğu anlaşıldı.

İngiltere Sağlık Bakanlığına bağlı olarak ergenlik çağındaki çocukların zihin sağlığıyla ilgili bir birimde çalışan Shaheen’in kendisinin de görevi kapsamında çocuklarda radikalleşme eğilimlerini incelediği öğrenildi.


Marmaris’te geçirdiği balayından dönerken yaşadığı olayı gazeteye anlatan 27 yaşındaki Shaheen, hem İngiliz polisi hem de kendisini ihbar eden Thomson Havayolları ile ilgili şikayette bulunacağını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap