SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kitap fuarları ve okuma(ma) alışkanlığımız

Kitap fuarları ve okuma(ma) alışkanlığımız

30 Nisan 2017 Pazar - 10:00








Kendimi bildim bileli, okumayan bir toplum oluşumuzdan yakınırız. Fakat her nedense, bunun önüne geçmek için ciddi bir adım da atmayız. Emin olun ki kitap okumayışımızdan yakınanlar da okumaya yaklaşmazlar, işin yakınma kısmına takılıp kalırlar.

Öte yandan kitap okumayışımızın gerekçeleri de hazırdır. Kitap pahalı olduğu için okumayız! Bütçemizden kitaba pay ayırmakta zorlanırız. Zira dar gelirliyizdir. Peki, bu mantığa göre zenginlerin çok okuması gerekmez mi? Nerde!... Hem her ilde,  pek çok ilçede ve her okulda bulunan kütüphanelere ne demeli? Okumak için ille de kitap satın almak mecburiyetinde değiliz.

Bir kitabı bir kişi de, bin kişi de pekâlâ okuyabilir. Trabzon şehri, okuma konusunda sınıfta kalan illerimizden birisidir ne yazık ki. Ülkemizdeki pek çok şehir halkı gibi Trabzon halkı da yeterince okumuyor. Oysa bu şehirde il halk kütüphanesi, belediye kütüphaneleri ve mahalle okuma salonları ile çok sayıda okul kütüphanesi mevcuttur. Lakin raflardaki kitaplar son derece yenidir. Kütüphanelerdeki kitapların üzerinde bir parmak toz vardır.

Çünkü kimse dokunmamıştır onlara. Kitaplar kütüphane raflarına mahkûm edilmiştir. İnsanlar kitap okumak için zaman bulamamışlardır! Kitap fuarları kitapla okuyucuyu, okuyucuyla yazarı buluşturan kültür köprüleridir. Türkiye’nin ana kentlerinde her yıl birkaç kez kitap fuarları düzenlenerek okuyucuyla kitap ve yazar buluşturulur. Yayınevleri, hizmeti okuyucunun ayağına getirir. Yapılan indirimlerle kitap alma ve okuma teşvik edilir.

Bambaşka bir kültür atmosferi oluşturulur. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde, Doğu Karadeniz’in gözde mekânı Trabzon’da 28 Nisan–07 Mayıs 2017 tarihleri arasında 4. Trabzon Kitap Fuarı düzenlenmiş bulunmaktadır.


Fuarın en büyük gayesi Trabzon ve çevresinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak, kitabı okurla buluşturmak, okumayı sevdirmek, yayıncıyı ve yayınları tanıtmak, okuyan ve okutan bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmaktır; bu yolla, dibe vurmuş olan kitap okuma kültürünü arttırmaktır. Sizin anlayacağınız şu ki niyet de icraat da halistir. Bu niyetle Trabzon'un içinden ve dışından 90 yazar Trabzonlularla buluşacaktır.

Yeni yayınlanan kitapları tanıtmak, okuyucuyu yayıncıyla ve yazarlarla buluşturmak gayesiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuara 90 yayınevi katılıyor. 28 Nisan–07 Mayıs 2017 tarihleri arasında açık kalacak fuar organizasyonu içerisinde çeşitli sosyal faaliyetler de düzenlenecektir.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Trabzonluların söz konusu kitap fuarına ilgi göstermesini istiyoruz. Yazarları yalnız bırakmayalım. Zira marifet iltifata tabidir. Söz konusu fuar faaliyetlerinin gelecekte de devam etmesi sizlerin ilgisiyle mümkün olacaktır. Ebeveynler, çocuklarınızı kolunuza alıp kitapların dünyasının kapısını aralayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap