SON DAKİKA



Haber > Magazin > Hollywood’da grev!

Hollywood’da grev!

15 Temmuz 2023 Cumartesi - 11:24




Hollywood’da binlerce senarist ve oyuncunun iş bırakması üzerine milyonlarca dolarlık bütçeli filmlerin çekimi durdu.





ABD’de Yazarlar Birliği (WGA) yayın platformlarından ücretlerini yükseltmelerini talep ederek mayıs ayında greve başlamıştı. Sinema Oyuncuları Birliği - Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) da önceki gün greve katıldı. Böylece 1960’dan bu yana ilk kez Hollywood oyuncuları yazarlarla ortak grev kararı aldı. WGA ve SAG-AFTRA, Hollywood ve yayın şirketlerinden kârın adaletli dağıtımını isterken mesleki varlıklarına tehdit gördükleri yapay zekâ kullanımına da kısıtlama istedi. WGA’nın 11.500 üyesine SAG-AFTRA’nın 160 bin üyesinin de katılmasıyla sinema endüstrisinin kalbi Hollywood’da birçok yapımın çekimleri durdu. Disney’in CEO’su Bob Iger ise grevin rahatsız edici olduğunu söyledi. Hollywood’da 1980’de yapılan grevin sektöre maliyeti 370 milyon dolardı.

‘Yazıklar olsun’

SAG-AFTRA’nın başkanı olan oyuncu Fran Drescher, Hollywood stüdyolarına ateş püskürdü. Stüdyoların ücrette anlaşma için isteksiz olduğunu belirten Drescher, bu şirketlerin yöneticilerine “Yazıklar olsun size” diye tepki gösterdi. Drescher, stüdyoların “para kaybettiklerini” iddia edip CEO’larına yüz milyonlarca dolar verdiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap