SON DAKİKA



Haber > Magazin > Halil İnalcık toprağa verildi!

Halil İnalcık toprağa verildi!

28 Temmuz 2016 Perşembe - 16:28




Usta tarihçi ve yazar Prof. Dr. Halil İnalcık Erdoğan'ın talimatıyla Fatih Camii Haziresi'nde toprağa verildi.Kızı Gülhan İnalcık gözyaşlarına boğuldu





Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen tarihçi ve yazar Prof. Dr. Halil İnalcık, Fatih Camiii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresi'nde toprağa verildi.

KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halil İnalcık'ın kızı Gülhan İnalcık, ünlü tarihçi İlber Ortaylı ve çok sayıda isim katıldı. Törene katılanlar İnalcık'ın kızı Gülhan İnalcık'a taziyelerini iletti. Törene katılan Davutoğlu, İnalcık'ın tabutuna omuz verdi. İnalcık'ın cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresi'nde toprağa verildi. Bu sırada ünlü tarihçinin kızı Gülhan İnalcık'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

ERDOĞAN'IN TALİMATI VE BAKANLAR KURULU KARARIYLA HAZİRE'YE

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen veriye göre, aileyle oluşturular görüşme akabinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile merhum İnalcık'ın İstanbul'da Fatih Camii Haziresine defnedilmesi karara bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla aradığı Günhan İnalcık'a taziyelerini ulaştırdığı, ailenin acılarını paylaştığını açıkladıği, merhuma da Allah'tan Rahmet dilediği kaydedildi. Ünlü tarihçi İnalcık'ta Fatih Camii Haziresi'ne gömüldü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap