SON DAKİKA



Haber > Magazin > Greta Thunberg'den Gazze'ye destek

Greta Thunberg'den Gazze'ye destek

20 Ekim 2023 Cuma - 14:38




İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, İsrail bombardımanında yerle bir olan Gazze'ye destek mesajı verdi.





İklim aktivisti arkadaşlarıyla fotoğrafını paylaşan Thunberg, 'Gazze'yle birlikteyiz' ve 'Özgür Filistin' pankartı açarak "Bugün Filistin ve Gazze ile dayanışma için grevdeyiz. Dünyanın sesini yükseltmesi ve Filistinliler ve etkilenen tüm siviller için derhal ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg iklim grevlerinin 270. haftasına girdi. Bu haftaki eyleminde İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık suçu saldırılarına değinen Thunberg, Gazze'ye destek mesajı verdi.

Thunberg ve arkadaşlarının “Gazze’yle birlikteyiz”, “Özgür Filistin” pankartlarıyla birlikte sosyal medya hesaplarından yayımladıkları fotoğrafta, Yahudi olduğunu belirten bir aktivist, “Bu Yahudi, Filistinlilerle birlikte” diyor.

'DÜNYA SESİNİ YÜKSELTMELİ'

Greta Thunberg, Instagram hesabından yayımladığı fotoğrafın altına, "270. Hafta. Bugün Filistin ve Gazze ile dayanışma için grevdeyiz. Dünyanın sesini yükseltmesi ve Filistinliler ve etkilenen tüm siviller için derhal ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunması gerekiyor" yazdı.

Paylaşımda Gazze’deki durum ve insanların oraya nasıl yardımcı olabileceğine ilişkin daha fazla bilgi bulabilecekleri bazı hesaplar da paylaşıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap