SON DAKİKA



Haber > Magazin > Görme engelliler Kur'an öğreniyor

Görme engelliler Kur'an öğreniyor

01 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:39




Erzurum'da bir öğretmenin girişimleriyle başlatılan kursta, görme engelli öğrenciler "Braille" alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor.





 Erzurum'da görme engelli Türkçe öğretmeni Alper Tanyeli'nin girişimleri sonucu Yakutiye Kaymakamlığı ve Müftülüğü tarafından görme engelli öğrenciler için Kur'an-ı Kerim'i öğrenme kursu düzenlendi.Kız ve erkekler olmak üzere 10'ar kişilik gruplara ayrılan öğrenciler için Soğucak köyü ve Aziziye Kuran Kursu'nda özel sınıflar hazırlandı. Öğrenciler, gönüllü rehber öğretmenler ve kurs hocaları gözetiminde "Braille" alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i dokunarak öğrenmeye çalışıyor. Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı,  yaptığı açıklamada, 3 haftadan beri süren kurs sayesinde öğrencilerin yaz tatilinde Kur'an'ı öğrendiğini, bunun dışında "Siyer" ve "Fıkıh" dersleri aldığını söyledi.

 Kursun yatılı düzenlendiğini aktaran Katırcı, "Bu konuda 'Acaba öğrenebilirler mi veya öğretilebilir mi' şeklinde bir tereddüt oluştu. Öğrenciler normal bir insandan bile daha hızlı öğreniyor. Sosyal projelere, özellikle de dezavantajlı gruplara yönelik projelere çok önem veriyoruz. Bu çocuklara 'engelli' demeye dilim varmıyor. Bu 'engelsiz aslanlar' için her şeyi yaparız" dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap