SON DAKİKA



Haber > Magazin > Giresunlu oyuncu Arjantin'de yıldız oldu

Giresunlu oyuncu Arjantin'de yıldız oldu

05 Şubat 2017 Pazar - 17:01




Binbir Gece dizisinin 'Ali Kemal'i Ergün Demir, yaşadığı Arjantin'de 2 senede yıldız oldu. Ülkede yılın oyuncusu seçilen Demir, Türkiye'de bir haftada





Oynadığı  Binbir Gece dizisinin  Güney Amerika ülkelerinde yayınlanmasından sonra bir davet üzerine  Arjantin'e giden oyuncu  Ergün Demir'in hayatı, aradan geçen 2 yılda tamamen değişti. Gördüğü büyük ilgi sonrası bu ülkeye yerleşen oyuncu, rol aldığı tiyatro oyunlarıyla popülaritesini gitgide artırdı. Arjantinlilerin  Binbir Gece'deki  Ali Kemal rolü nedeniyle 'Ali Kamal' dedikleri ünlü oyuncu, yeni hayatını HABERTÜRK'e anlattı.

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN RANDEVU İSTİYOR

Arjantin'de yaşanan depremin ardından şehir şehir gezerek insani yardım dağıtmasıyla da halkın gönlünü fetheden Demir'in ünü  Güney Amerika'ya yayıldı. Şimdi ise ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları ondan randevu istiyor. Geçen yıl futbol efsanesi  Maradona bile evine davet edip Demir'le yemek yemiş.

GİRESUN'DAN FRANSA'YA GÖÇ ETTİ

Giresunlu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Demir, eğitimini öğretmen babasıyla 1973'te göç ettikleri  Fransa'da tamamladı. 2005'e kadar  Fransa'da yaşayan Demir, oyunculuk ve klasik müzik eğitimi aldı.


YILIN OYUNCUSU SEÇİLDİ, KRAL DAİRELERİNDE AĞIRLANIYOR

Arjantin'de de tiyatro yaparak hayatını kazanan Demir, ülkede 2016'nın en iyi tiyatro oyuncusu seçildi. Yıldızı parlayan oyuncu  Ergün Demir, "Halk cumhurbaşkanından çok beni izledi ve sevdi. Geldiğim günden beri beş yıldızlı otelde konaklıyorum ve tek kuruş para ödetmediler. Devlet özel koruma verdi.  Arjantin tiyatrosunda Türk jönü rolünde oynuyorum ve her gün iki kere kapalı gişede sahne alıyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE BİR OYUNDA KAZANDIĞIM PARANIN İKİ KATINI TEK OYUNDA KAZANIYORUM"

Aldığı ücret ile ilgili çarpıcı ifadelerde bulunan  Ergün Demir, "Türkiye'de bir haftada kazandığım paranın 2 katını tek oyunda kazanıyorum. Ben hayatımda buradaki gibi yaşamadım.  Türkiye'de oynadığım diziden birçok kez paramı alamadım.  Türkiye benim sevdam ama burada krallar gibi yaşıyorum." dedi.

"TÜRKİYE'YE TURİST SAYISINI YÜZDE YÜZ ARTIRDIM"


Arjantin'e yerleştikten sonra  Türkiye'nin tanıtımını yaptığını anlatan Demir, " Arjantin ve  Güney Amerika halkı beni tanıdıktan sonra son iki yıl içinde  Türkiye'ye tatile gidenlerin sayısı yüzde yüz arttı." şeklinde konuştu.

ARJANTİN DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NA ÖVDÜ

Mevlüt Çavuşoğlu'nun  Arjantin ziyaretinde bile kendisinden konuşulduğunu söyleyen Demir, şu ifadelere yer verdi:

"Burada çok mutluyum ama  Türkiye'den teklif alırsam da vatanıma hizmet etmekte zerre kadar tereddüt etmem.  Arjantin'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da mevkidaşı ve siyasilerden benimle ilgili övgüler duymuş. 'Mevkidaşımla sürekli senden bahsettik' dedi.  Türkiye'ye döndüğümde makamına davet etti. Ve bu durumdan cumhurbaşkanına bahsedeceğini iletti."

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap