SON DAKİKA



Haber > Magazin > Eyüboğlu ailesi örnek oldu

Eyüboğlu ailesi örnek oldu

28 Temmuz 2015 Salı - 12:48




Eyüboğlu ailesi geleneksel olarak 2. kez düzenledikleri yayla şenlikleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar. 





Eyüboğlu Ailesi Trabzon’un Lişer Yaylası'nda şenlik ile bir araya geldi... Dünya genelinde nüfusu 1 milyona dayanan ve dünyanın dört bir tarafından gelen Selahattin Eyyubi’nin torunları Eyyüboğlu ailesi “Amaç Buluşmak, Tanışmak, Kaynaşmak” sloganıyla Trabzon’un Lişer Yaylasında şenlik düzenleyerek diğer köklü ailelere örnek bir davranış sergiledi.

Eyüboğlu ailesi Trabzon’un Lişer Yaylasında gelenek haline getirilen ve ikincisi düzenlenen şenliğe Maçka Belediye Başkanı Koray Koçan, Kars’tan Gelen Borsa Başkanı İsmet Eyüboğlu, Rize Kalkandere Belediyesi Eski Başkanı Ziya Eyüboğlu, Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı ve çok sayıda aile mensubu katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Eyüboğlu ailesi başkanı Işık Eyüboğlu Geleneksel Lişer Yaylası Şenliğinin 2.sini düzenlemenin onurunu yaşadıklarını belirterek: “Bugün burada birbirini tanımayan iki aileyi bile birbiri ile tanıştırabilmiş ve kaynaştırabilmiş isek bu etkinlik gayesine ulaşmıştır. Amacı aile mensuplarının buluşması birbirlerini tanıması, kaynaşması ve dayanışması olan bu programın gerçekleşmesi için olağanüstü gayret gösteren gönüllü olarak kesintisiz çalışan akrabalarımız: Coşkun Eyüboğlu, Işık Eyüboğlu, Ziya Eyüboğlu, Yıldırım Eyüboğlu, Yakup Eyüboğlu, Şenol Eyüboğlu, Hacer Eyüboğlu, İlkay Eyüboğlu kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

33_7

Hemen ardından konuşan Maçka belediye Başkanı Koray Koçhan: “böyle kalabalık ve köklü ailenin bugün burada güzel bir amaç doğrultusunda buluşmasına şahit olduk. Bizlerde Eyüboğlu Ailesinden örnek alarak Koçhan aile şenliği düzenlemenin çalışmalarını yapıyoruz. Bizlere örnek oldu, dilerim ki bu davranış bütün köklü ailelere de örnek olur” ifadelerine yer verdi. 

Daha önceden programı olduğundan ötürü şenliğe katılamayan CHP Trabzon Millet Vekili Haluk Peşken Eyüboğlu Ailesi’ne telgraf gönderdi.


Peşken telgrafında “ Değerli Eyüboğlu Ailesi’nin düzenlemiş olduğu geleneksel yayla şenliği davetinizi almış bulunuyorum. Karadeniz’imizin değerli insanlarını bir araya getiren ve inanıyorum ki büyük çabalarla gerçekleştirilen bu özel günde aranızda olmayı çok isterdim. Daha önceden planlanmış programım nedeni ile aranızda olamıyorum. Çok kıymetli hemşerilerimi yürekten kucaklıyorum. Şahsınıza ve şahsınızda emeği geçenlere ve tüm katılımcılara selam ve sevgilerimi iletiyorum.” Sözlerine yer verdi. Yerel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde uzun süre horon oynanan şenlikte 83 yaşındaki Nermin Eyüboğlu ninenin okuduğu Atatürk Şiiri büyük alkış aldı. Arap turistlerinde katıldığı şenlik horonlar eşliğinde son buldu. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap