SON DAKİKA



Haber > Magazin > Doğal makyajın sırları

Doğal makyajın sırları

05 Mart 2016 Cumartesi - 17:38




Hollywood gösterdi ki doğal makyaj yapmak bu yıl moda. İşte sade ancak kendini belli eden doğal bir makyajın püf noktaları…





Oscar töreninde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Akademi Ödülü’nü alan Brie Larson’ ve ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Alicia Vikander başta olmak üzere kırmızı halının en güzel kadınlarının makyajları dikkat çekti. Hollywood gösterdi ki doğal makyaj yapmak bu yıl moda. İşte sade ancak kendini belli eden doğal bir makyajın püf noktaları…

FONDOTEN

Cildiniz esmerse fondöten kullanmadan sadece pudra sürün. Cildinizde leke sorunu yoksa fondöten kullanmanıza gerek yok. Cildinizi pürüzsüz göstermek istiyorsanız hafif bir fondöteni çok AZ MİKTARDA SÜRMELİSİNİZ.

RUJ

Her ne kadar doğal, pembe renkli dudaklar moda olsa da kırmızı ruj yine gündemde. Dudak kalemiyle dudak sınırını belirledikten sonra dudaklarınızın içini de kalemle boyayın, ruju daha sonra sürün. Veya dudak kalemi sürdükten sonra parlatıcı sürebilirsiniz.


DOĞRU RENK

Solgun ve renksiz bir cildiniz varsa şeftali tonları ve uçuk pembe sizin renginiz. Cilt renginiz sarıya dönükse krem formlu bej renkleri kullanın.

DUDAKLAR

Dudaklarınızı çatlak görünümünden kurtarmak için dişinizi fırçalarken hafifçe dudaklarınızı da fırçalayın. Dudak nemlendiricisi de kullanabilirsiniz.

KAPATICI


Cilt tonunuzla uyumlu bir tonda kapatıcı kullanın. Krem kapatıcılar kolay emildiği için tercih edilebilir. Dudaklarınıza da sürebilirsiniz.

ALLIK

Yanaklara doğal ve sağlıklı parlaklık için şeftali tonlarında hafif bir pembelik vermelisiniz. Elmacık kemiği üstüne likit allıklar kullanılabilir.

GÖZ

Göz farından vazgeçemeyenler nude tonlarında bir farı iyice dağıtarak daha derin gözler elde edebilir. Eyeliner’ı ince çekmelisiniz.


SADELİK

Doğal makyajda bu yıl sadelik ön planda. Yanaklarınızı veya gözlerinizi ön plana çıkarmayın.

KİRPİKLER

Hiç makyaj yapmasanız da kirpiklerinize maskara sürerseniz bakımlı görünüm elde edersiniz. Hacim veren bir maskarayla 2 dakika arayla iki üç kat boyayıp kirpik tarağıyla yapışan kirpikleri ayırırsanız uzun kirpikleriniz olduğunu görürsünüz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap