SON DAKİKA



Haber > Magazin > Dikkat çekici bir gelin olmak için 10 ipucu

Dikkat çekici bir gelin olmak için 10 ipucu

28 Nisan 2016 Perşembe - 16:31




Evlendiğiniz gün, hayat boyu hafızanızda yer edecek çok özel anlara sahne olacağı için öncesinde heyecanlanmanız normal.





Evlendiğiniz gün, hayat boyu hafızanızda yer edecek çok özel anlara sahne olacağı için öncesinde heyecanlanmanız normal. Fakat bu heyecana yenilip, hayalinizdeki görünüme kavuşmak için gerekenleri yapmayı sakın unutmayın!

Uyandınız… Hayatınızı birleştirmek istediğiniz kişiyle yeni bir hayata adım atmadan önce gün boyunca ciddi bir hazırlık yapmanız gerek. O nedenle güne iyi bir kahvaltıyla başlamalısınız. Sonrası için diyetisyen Kübra Bal’a kulak veriyoruz…

Proteinli kahvaltı

Bu özel sabahta bir adet haşlanmış yumurta, iki dilim peynir ve iki dilim esmer ekmekten oluşan protein ağırlıklı, glisemik indeksi düşük bir kahvaltı yapmanız günü enerjik geçirmek için önemli bir adım. Eğer bu kahvaltı damak tadınıza hitap etmiyorsa, bir kase laktozsuz süte dört kaşık sade yulaf ve iki adet kuru erik veya kayısı ekleyerek yapacağınız bir kahvaltı da şişkinlik sorunu yaşamamanızı sağlar.

Pürüzsüz bir cilt


Adeta porselen bir bebeği andıran, pürüzsüz cildiyle dikkat çeken gelinlerden olmak istiyorsanız, mutlaka günde iki litre su için, çay ve kahveyi az tüketin. E vitamini içeren badem, ay çekirdeği ve cevizden haftada iki gün bir avuç tüketin. Her gün bir tatlı kaşığı keten tohumu yağını yoğurdunuza ekleyerek cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Ara öğünlere dikkat!

Tüm gün koşuşturacaksınız. Buna bir de evleniyor olmanın getirdiği stres eklenince kan şekeriniz düşebilir ya da kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. O nedenle yanınızda iki adet ceviz, 10 adet iç badem, iki adet hurma ve 10 adet fındıktan oluşan bir karışım kendinize gelmenizi sağlayabilir.

Düzenli uyku

Sabahları güne erken başlamak daha enerjik olmanızı sağlar. Eğer siz de düzenli olarak uyursanız, düğününüzde dinlenmiş bir yüz ve ödemsiz bir vücuda sahip olabilirsiniz.


Neşe ve enerji bulaşıcıdır

Tüm zor anlarınızda yanınızda bulunan ve size destek veren kişileri, düğün hazırlığı yaparken çevrenizde bulundurmanızda yarar var. Fikirlerinize değer veren fakat daha da mutlu olmanız için çaba sarf edecek canlı ve neşeli kişiler bu hazırlık sürecinin olmazsa olmazları arasında.

Bol bol yürüyün

Düğün bitip de balayına gidene kadar zamanınızın çoğu koşuşturarak geçecek. Fakat bütün bu yorucu süreç sırasında vakit buldukça spor yapmak mutluluk hormonu salgılamanızı sağlayarak sizi stresten arındırır. “Bu kadar detayla uğraşırken spor salonuna gidecek vakti nereden bulayım?” diyorsanız yürüyüş yapmanız da yeterli olabilir.

Vücut direncinizi arttırın


Her gün omega 3 almak, bir yandan vücut direncinizi artırırken diğer yandan cildinizi korur ve kilo vermenizi kolaylaştırır. Haftada iki kez, omega 3 açısından zengin somon balığı tüketip, salatanıza ceviz ve semizotu eklemek sizi düğününüzde daha enerjik kılacak.

Tatlı krizlerine dikkat

Düğün hazırlıkları yaparken, uğraştığınız birbirinden zorlu ve detaylı işler nedeniyle gerilebilirsiniz. Fazla stres ise tatlı isteğinizi arttırır. Bu süreci en az zararla atlatmak için yüzde 70 kakaolu bitter çikolata yiyebilirsiniz. Tabii küçük bir parça olmak şartıyla.Uzak durmanız gereken ise şerbetli ve hamurlu tatlılar.

Katkı maddelerinden uzak durun

Doğal beslenmek, vücut, cilt ve ruh sağlığınız açısından çeşitli faydalar sağlar. Özellikle vücudunuzda ödem olmasını istemiyorsanız, katkı maddesi içeren hazır çorbaları, fast food yiyecekleri, soğan halkası, patates kızartması gibi yağ içeriği yüksek besinleri tüketmeyin.


Ve düğün günü…

Düğün günü öncesinde karnabahar, turp, kuru bakliyat, süt gibi gaz yapan besinlerden uzak durun. Ayrıca yumurta, çilek ve domates gibi alerjinizin olduğu besinler varsa bunları da tüketmemeye özen gösterin.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap