SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çocuklar üniversite eğitimi aldı

Çocuklar üniversite eğitimi aldı

02 Temmuz 2016 Cumartesi - 15:35




Sultangazi'nin küçük dahileri, İstanbul Üniversitesi'nde 2 hafta süren Robotik Bilimi eğitimlerini tamamlayıp diplomalarını aldı.





Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde Robotik Bilimi eğitimi alan Sultangazili dahi çocuklar, 2 haftalık eğitim süresini tamamladı. Başarılı bir eğitim süreci geçiren çocuklar, diplomalarını almaya hak kazandı.

 Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle ilçede bulunan çocukların geleceklerinin daha doğru planlanmasını sağlamak için özel bir eğitim programı gerçekleştirdi. Program kapsamında ilçedeki çocuklar İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimleri Bölümü'nde Robotik Bilimi eğitimine katıldı. 2 hafta süren eğitimler sonucunda başarılı olan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Tören kapsamında diplomalarını alan çocuklar, doyasıya eğlenerek, unutulmaz anlar yaşadı.

“LİSEYE GEÇMEDEN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDUM”

Eğitimlerden çok keyif aldığını belirten 5’inci sınıf öğrencisi Meryem Oruç, “Robotik dersi görüyorum. Robotikte bazı parçaların adını öğreniyoruz. Robotlar yapıp yarıştırıyoruz. Burada çok eğleniyorum. Bugün burada sertifikamızı alıyoruz. Son günümüz olduğu için biraz üzgünüm. Küçük yaşta üniversite mezunu oldum. Ortaokula liseye geçmeden üniversiteden mezun oldum. Buraya geldiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

''ÇİZGİSİNİ AŞMAYAN ROBOT YAPTIK''


Eğitimlerin çok faydalı olduğunu ifade eden 5’inci sınıfı öğrencisi Rafet Emir Tural ise, “Bir tane robot köpek yaptık. Dinozor falan da yaptık. Çok eğlenceliydi. Keşke biraz daha dursaydık. Köpek robotu yaptık. Bir tane çizginin üzerinde hareket ediyor, çizginin dışarısına çıkmıyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap