SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ciğer kebabıyla asırlık kahvaltı geleneği

Ciğer kebabıyla asırlık kahvaltı geleneği

23 Ekim 2016 Pazar - 15:14




100 yılı aşkın süredir Adana'nın tarihi Kazancılar Çarşısı'nda her pazar gün ağarırken ciğer kebabıyla kahvaltı yapma geleneği devam ediyor.





Bir asrı aşkın zamandır devam eden geleneklerden olan kebabıyla ünlü Adana'nın tarihi Kazancılar Çarşısı'nda her pazar gün ağarırken ciğer kebabıyla kahvaltı yapılıyor.

Zengin mutfağı ve kebap geleneğiyle ünlü kentin tarihi dokusu içinde yer alan çarşıda artık herkes tarafından "Ciğerciler Sokağı" adıyla anılan caddede, pazar gününün ilk ışıklarıyla bir telaş başlıyor. Burada mangallarını kuran esnaf, ciğerleri şişe saplayıp tabure ve masalarını hazırlayarak müşterilerin gelmesini bekliyor.

"UÇAKLA GELİP, CİĞER YİYİP GİDENLER VAR"

Tarihi çarşıda yaklaşık 15 yıldır ciğer kebabı ustalığı yapan Seyfettin Danış yaptığı açıklamada, müşterilerinin sabahın erken saatlerinde gelip ciğer kebabı yediğini söyledi.

Ciğer kebabının lezzetinin sırrının erkek kuzudan yapılması olduğunu anlatan Danış, "Atalarımız bunu bize miras bıraktı. Cumartesi gece yarısından sonra tezgahımızı kurmaya başlıyoruz. Saat 02.00-03.00 gibi müşteriler yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Günün ağarmaya başlamasıyla asıl yoğunluk yaşanıyor. Gelenler ciğer yiyip şalgam içiyor. Türkiye'nin birçok şehrinden uçakla gelip, ciğerini yiyip gidenlerin sayısı çok fazla. Burası 100 yıllık bir yer. Bu ciğeri ancak yiyen bilir." diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap