SON DAKİKA



Haber > Magazin > Çamaşır makinesinden kuluçka makinesi yaptı

Çamaşır makinesinden kuluçka makinesi yaptı

29 Haziran 2015 Pazartesi - 12:11




Amasya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci proje ödevi olarak çamaşır makinesinden kuluçka makinesini yaptılar.





Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü Uzaktan Eğitim Programı son sınıf öğrencisi Samsunlu elektrik teknisyeni Hüseyin Erkan Bozel, Samsun’un Kulacadağ Mahallesi'nde yaşayan kayınpederi Recep Çakır’ın kendisinden yeni kümesine kuluçka makinesi yapmasını istemesi üzerine durumu çalıştığı hastanedeki okul arkadaşı Ahmet Doğramacı ve diğer arkadaşları Ercan Kaya, Alpaslan Turan, Suzan Özçelik ve Kemal Aydın ile paylaştı.

Hurdaya ayrılan bir çamaşır makinesinin içini civciv üretiminde kullanılan kuluçka düzeneğine dönüştüren evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Erkan Bozel ve arkadaşları, makineye su temini için de bidon ve su ısıtıcı monte ettiler.Projelerini okula getirip sundukları hocalarından geçer not aldıklarını anlatan 31 yaşındaki Hüseyin Erkan Bozel, “2-3 ay önce kayınpederime bir kuluçka makinesi sözü vermiştim. Kendisi ‘sen elektrikçisin ama bir şey göremedik’ demişti. Biz de kuluçka makinesini yapmaya karar verdik. Üçü İstanbul, üçü Samsun’daki 6 arkadaşımızla makineyi yaptık. Bodrum kattaki atıl durumdaki çamaşır makinesini de kuluçka makinesine dönüştürdük” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap