SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bu kitapları okuyunuz!

Bu kitapları okuyunuz!

05 Ekim 2015 Pazartesi - 09:26








Her zaman söyleriz Türk insanının okuma yönünden çok noksanı vardır. Boş oturur ne yaptığını sorsanız "Zaman geçiriyorum" derler. Ne yazık ki boş zamanı var fakat okumakla bu zamanı değerlendirmez. Şimdi ben size boş zamanınız varsa, okuyup yararlanabileceğiniz üç kitap ismi vereceğim, umarım ilgi duyarsınız.

1-KÂMİL ANAHAR’IN "KALE ARKASI NOTLARI":

Arkadaşımız Kâmil ANAHAR, sanırım oldukça emek verip, araştırıp "Trabzon’un spor, özellikle futbol yaşantısı içerisinde, sempati duyulan ve nükte niteliği taşıyan bazı olayları bu kitabında derleyerek gerçekten Trabzon sporu için kaybedilmemesi ve unutulmaması gereken olayları derleyip kaleme almış. Nereden aklına gelmişse enteresan bir konu seçmiş. Okuduğunuzda yüzünüzden gülücüklerin eksik olmayacağı, size hoşça vakit geçirtecek bir derleme. Birileri gibi, makalelerini toplayıp "Kitap yazdım(!)" demiyor. Bir solukta okudum. Ellerine sağlık Kâmil ANAHAR! Eleştirim: Sanırım bunu bir an evvel yayınlamak için biraz acele etmiş. Bu konuyu, elan mevcut ve berhayat eski futbolcu ve sporcuları daha geniş yelpazede araştırıp, sorgulayıp, onları da konuşturup Trabzon spor tarihi için kitabının hacmini ikiye katlayabilirdi. Sanırım, Kâmil Anahar bu kitabı bu hacimde bırakmayıp ikinci baskısını daha da geniş yelpazede sorgulayacağı diğer eski sporculardan toplayacağı kritikler, mizahi olaylar ve fotoğraflarla yapar. Ellerine sağlık Kâmil Anahar! Olması gereken, başarılı bir spor-hatıra eseri, daha geniş versiyonunu bekleriz.

2-AMAK-I HAYAL (HAYALİN DERİNLİKLERİ):

Filibeli Şebenderzade Ahmet HİLMİ’nin eseri. Tasavvufu seven, hayalin derinliklerinde güya bir delinin(!), hayatın kalleş akışından bıkmış, serseri yaşantısının çukurlarına kendisini terk etmek üzere olan kültürlü ve tahsilli bir insanın (Raci) kurtuluşunu anlatıyor. Mezarlığı kendisine mesken tutmuş, çevrede deli (!) olarak nitelendirilen (Aynalı Baba) adlı, aslında vahdet-i vücud felsefesini kavramış bu kimsenin dünyada insanların bu hayatın kendi bildikleri ve gördükleri gibi olmadığını, sadece insanların zahiren oyalandığını anlatıp, onu irşad etmesini konu edinmiş. Hoşça geçen olayların sizlerin de dünya görüşünüzü ve ufkunuzu manânın derinliklerinde açacağını umarım. Boş boşuna oturup saçma sapan aşk dizilerini seyredeceğinize bunu okuyun. Sonra bana dua edeceksiniz.


3-HIZIRNÂME; "ALEVİ-BEKTAŞİ KLASİKLERİ":

İçerisinde Kaygusuz ABDAL’ın Diyanet Vakfı'nca, Eski Türkçe aslı yanında o zamanın gerçek Türk lehçesini Latin harfleri ile tercüme edilmiş olarak sunulmuş. Alevi-Bektaşi klasikleri deyip geçmeyin. Temelde Türk-İslam sentezini çağrıştıran "Kaygusuz Abdal" adı ile tanınan hak insanının fikirleri ile gerçek İslâmi ve tasavvufi fikirleri yakalamış olacaksınız. Trabzon Diyanet Vakfı'ndan temin edebilirsiniz. İyi haftalar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap