29 Temmuz 2015 Çarşamba - 14:20
Yaşanan ölümlerin ardından bölgeye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, sudan ve ölen balıklardan numune aldı. Ekipler ayrıca vatandaşlardan ölen balıkları toplamamaları konusunda uyardı. Ölümlerin ardından değerlendirme yapan Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, “Havaların ısınması ve ırmak suyunun azalması nedeniyle oksijen yetersizliği ve sudaki sıcaklık artışının ölümlere neden olduğunu tespit ettik” dedi.
“OKSİJEN MİKTARI DÜŞÜK”
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri ise sudan aldıkları numuneleri incelediklerini, suyun sıcaklığının 25.8 derece, sudaki oksijen miktarının ise yüzde 3,67 oranında olduğunu belirtti. Yetkililer oksijen miktarının yüzde 5’in altına düştüğünde balıklar için hayati tehlikenin söz konusu olduğunu da ifade etti.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.