SON DAKİKA



Haber > Magazin > Bingöl'de IŞİD avı!

Bingöl'de IŞİD avı!

10 Eylül 2016 Cumartesi - 12:29




Bingöl'de IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile birlikte, gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Bingöl Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

7 TUTUKLU, 3 ADLİ KONTROL

Bingöl Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan T.B, R.I, Ş.B, A.K, C.B, İ.B. ve R.B. tutuklandı. M.B, Ö.Ö, R.H. ve H.H.M. ise yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD'e yönelik Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında il merkezinde 12 şahıs ve bir dernek binası, bu derneğe ait pansiyon ile bir kitabevine eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş ve şüpheliler gözaltına alınmıştı.


Adreslerde yapılan aramalarda, iki ruhsatsız av tüfeği, bir kuru sıkı tabanca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait 7 kitap, IŞİD'in üst düzey yöneticileri Abdullah Azzam ve Halis Bayancuk tarafından yazılan örgütsel kitaplar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap