SON DAKİKA



Haber > Magazin > Baklava nasıl yapılır?

Baklava nasıl yapılır?

21 Haziran 2017 Çarşamba - 12:57




Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala bayram telaşı başladı. Peki bayramın gözde tatlısı baklava nasıl yapılır? Ev baklavasının yapımındaki püf nokt





1 ayın sultanı Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala bayram telaşı başladı. Bayramlarda en gözde tatlılarından olan baklava nasıl yapılır? Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır? Baklavanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar;

EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA NASIL YAPILIR?

5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt

AÇMAK İÇİN:

buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN:

ceviz

ÜZERİ İÇİN:

200 gr. tereyağı


ŞERBETİ İÇİN:

1 kg toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.

Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.


5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap