SON DAKİKA



Haber > Magazin > Acemi kasaplar iş başında

Acemi kasaplar iş başında

12 Eylül 2016 Pazartesi - 14:21




Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın etti.





Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesilmesiyle birlikte acemi kasaplar geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hastanelere akın etti. Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastanelere getirildi.

ÖNCE KENDİNİ ARDINDAN YEĞENİNİ YARALADI

Kurban keserken yaralanan amca ve yeğen ise yaşadıkları olayı gülümseyerek anlattı. Amca, önce kendisinin yaralandığını, sonra ise yeğeninin yaralandığını söyledi. Bir vatandaş kesmek istediği büyükbaş hayvanın tepmesi sonucu ayağından yaralanırken, kurbanlığı kamyonetin kasasından indirirken kasanın kafasına çarpması sonucu kanlar içinde kalan kadın da hastaneye getirildi. Hastaneye gelen bazı yaralılar ise kurban keserken yaralandığını gizlemeye çalıştı. Hastaneye gelen bir kişinin parmağının koptuğu öğrenildi. Hastaneye gelenlerin çoğunun ya bacağından, ya parmaklarından ya da kolundan yaralı olduğu görüldü. Saat 10.00’a kadar kent merkezindeki kamu ve özel hastanelerine 50’ye yakın yaralının geldiği öğrenildi.

ERZURUM

Kurban Bayramı’nın birinci gününde Erzurum’da yine acemi kasaplar iş başındaydı. Erzurum’un çeşitli ilçe, belde ve köylerinde aldıkları kurbanları kendileri kesmeye çalışan veya kasaplara yardımcı olan vatandaşlar kesici aletlerle yaralandı. Palandöken ilçesinde aldığı kurbanı kesmeye çalışırken kurbanın ters hareketiyle birlikte bıçakla elini keserek yaralanan Selim Aladağ, Palandöken Devlet Hastanesi’nde tedavi oldu. Palandöken Devlet Hastanesi ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne şu ana kadar 47 acemi kasap müracaat etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap