SON DAKİKA



Haber > Magazin > 35 yıllık serüven

35 yıllık serüven

01 Ekim 2015 Perşembe - 17:06




Atatürk Üniversitesi’ni 35 yıl önce bitiren arkadaşlar, her yıl Türkiye’nin çeşitli illerinde aralıksız bir araya gelerek anıları tazeleyip, birbirler





Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden 1980 yılında mezun olan ve kendilerine ‘’30 Ağustos Gurubu’’ adını veren 40 arkadaş Türkiye’nin çeşitli illerinde bir araya gelerek, hem üniversite hayatını yeniden yaşayarak anılarını tazeliyorlar hem de sosyal hayatlarını renklendiriyorlar.

Tamamen Atatürk Üniversitesi mezunu olan 40 kişilik grup üyelerini Trabzon, Ankara, İstanbul, Samsun, Adapazarı, Mersin, Çanakkale, Kocaeli, Denizli, İzmir, Antalya, Iğdır, Yalova, Giresun ve Rize illerinden gelenler oluşturuyor. Her yıl cennet ülkemizin değişik yerlerinde bir araya gelen gurupta profesör, doktor, öğretmen, işadamı, müteahhit, teftiş kurulu başkanı, maden işletmecisi, mali müşavir gibi meslek grupları bulunuyor.

Grubun organizasyon komitesi üyesi Metin Cevahir, her yıl 30 Ağustos’ta Türkiye’nin cennet köşelerinden bir yerde buluştuklarını belirterek, ‘’bu yıl Artvin’in yeryüzündeki cenneti andıran ilçesi Şavşat’ta bir araya geldik. 3 gün süreyle okul anılarını tazeleyerek, çocukluk, gençlik ve üniversite yıllarını adeta yeniden yaşadık’’ dedi.

Adnan Hatipoğlu da, ne kadar uzaklıkta olursa olsun buluşmak için engel tanımadıklarını ifade ederek, ‘’bu etkinliğimiz bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıyor. İş stresi ve yorgunluğumuzu alıp götürüyor. Hak şairi Yunus Emre’nin dediği gibi’’ Gelin tanış olalım sevelim sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz’’ diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap