SON DAKİKA



Haber > Magazin > 3 bin 500 TL'ye çalışacak kimse yok

3 bin 500 TL'ye çalışacak kimse yok

30 Haziran 2015 Salı - 13:02




Aylık ücreti 3 bin 500 liraya çalıştıracak çoban bulamayan sektör yabancı çobanlara yöneldi.





Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç, yaşanan yabancı çoban sorunu karşısında Almanya örneğini vererek küçükbaş hayvan işletmelerinde yabancı çoban çalıştırılmasına izin verilmesini istedi.

 Türkiye’de çoban sorunu yaşayan özellikle orta ve büyük işletmelerin yabancı çoban çalıştırdığını bu durumunda kaçınılmaz olduğunu belirten Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, İş Kur’dan çoban talep eden ve taleplerine yanıt bulamayan işletmelerin yabancı çoban çalıştırılmasına izin verilmesini istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye’de işgücü piyasasının düşmemesi için yabancı çalıştırmaya kısıtlamalar getirdiğini ancak küçükbaş hayvancılık sektöründe asgari ücretin çok üstünde bir maaş ödenmesine karşın çalıştırabilecek çoban bulunamadığına dikkat çeken Birlik Başkanı Hasan Kılınç, “Bir dönem fabrikalarda çalıştıracak işçi bulamayan Almanya’ya Türkiye’den çok sayıda işçi gitmişti. Bugün bir çobanın maaşı 3 bin - 3 bin 500 lira. Ancak buna karşın çalıştıracak çoban bulamıyoruz. İşletmelerimiz için yabancı çoban çalıştırılması bir zorunluluk” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap