SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Rize’nin işi zor!

Rize’nin işi zor!

23 Eylül 2018 Pazar - 12:04








MALATYASPOR ev sahibi olmanın avantajını iyi kullandı ve maçı 1-0 kazandı. Tecrübeli ayakları Rizespor’a göre daha fazlaydı. Bunu iyi kullandı ve çok önemli bir galibiyet aldı. Peki Rizespor neden kaybetti? 90 dakikanın geneline bakıldığında Rizespor takımı çok kopuk bir oyun ortaya koydu. Oyuncular birbirinden çok uzaktı. Yardımlaşma olmadı. Özellikle ileri hatta Vedat çok yalnız kaldı. Topu ayağına aldığında pas atacak, yardımlaşacak birisini bulamadı. Rizesporlu futbolcuların kafasının bir hayli karışık olduğunu söylemek yanlış olmaz. Geride kalan haftalarda kaçan puanlar, son dakika kaybedilen maçların etkisinde kalmışlar.

Orta alanda Boldrin takım liderliğini üstlenmiş ancak bunu yapabilmesi için diğer arkadaşlarının yakınında olması gerekiyordu. Bu gerçekleşmeyince kişisel gayretleri bir noktada bitti ve yorulunca da oyundan koptu. Rizespor’un savunma hattı çok ağır isimlerden oluşuyor. Müdahalede geç kalıyorlar. Yenilen golde Guilherme’nin ustalığı kadar Fink’in acemiliği açık bir şekilde görüldü. Bir savunmacı öyle kolay çalım yemez. Fink gördüğü kırmızı kartta da aynı acemiliği sürdürdü. Takımı yarım saatten fazla 10 kişi oynatmak zorunda bıraktı. Sonuç olarak bir maç daha kaybedildi. Artık yeni bir dönem başlıyor. Gerçek olan şu ki, yeni teknik direktör Okan Buruk’un işi kolay değil.

Mutlaka sihirli dokunuşlar yapacaktır. Belki diğer hocaların görmediği isimleri takıma kazandıracaktır. Aslında Okan hocanın hem şansı hem de şanssızlığı, göreve Fenerbahçe maçıyla başlayacak olması. Şansı; Rizespor kazanırsa uzun maraton öncesi bu galibiyet takımı havaya sokar. Şanssızlığı ise, Fenerbahçe gibi zirve iddiası olan bir takımla oynayacak olması. Malum, İstanbul ekibinde de işler pek iyi gitmiyor. Onlar için de Rize maçı çıkış anlamını taşıyabilir. (Bein Sports’tan alınmıştır)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap