SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İndirim Oyunu

İndirim Oyunu

09 Ocak 2019 Çarşamba - 11:59








Doğalgazda yüzde 10 indirim var denildi ama faturaları görenler şok oldu. BOTAŞ fiyat hesabı yaptı hava sıcaklığını 15 derece olarak ayarladı, sıcaklık düşmesiyle birlikte indirim beklentisi de hayal oldu.

Yükleme yapan vatandaş bilgi fişlerine baktığında indirimin yüzde 6 ile yüzde 8.4 aralığında kaldığını görünce kandırıldıklarını anladı.

Bu yetmezmiş gibi bilgi fişlerini karşılaştıran vatandaş, herkese ayrı birim fiyatı uygulandığını tespit etti. CİMER’e şikayet üstüne şikayet yağdırdı. Bakalım şikayetler sonrası doğalgazdaki indirim hesaplama oyunu nasıl çözülecek.

KÜLLİYE’YE 25 ARAÇ

Ülkemizde vatandaş tasarruf adı altında kandırıldı denilse yeridir. Kriz denilerek vatandaşın daha fazla kemer sıkmasına neden olan anlayış eldeki doları, altını da sattırdı. Vatandaşın elinde bir kuruş kalmadı. Yeni yıl zamları ile birlikte de cepteki delik kocaman oldu.


Bunlar yetmezmiş gibi Külliye’de kullanılmak üzere 2 yıl boyunca 6’sı yabancı menşeli olmak üzere 25 binek aracı kiralık araç alınması için yapılan ihale iptal edildi. Ardından acil kodu ile bu kez iptal edilen ihalenin aksine bu ihale, “ani ve beklenmeyen” veya “yapım tekniği açısından özellik arz eden” hizmetler için kullanabilen “pazarlık” usulü ile düzenlendi.

1 Ocak 2019 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında kullanılacak araçların kiralanması için 605 bin 404 TL maliyet belirlenmiş, piyasaya kapatılan ihaleyi de 536 bin 24 TL bedelle Grup Temizlik, Oto Kiralama, Taşımacılık, Servis ve Yedek Parça Dış Ticaret Limited Şirketi kazandı. Ne hikmetse bu üç ayda seçim yarışının başladığı üç aylık döneme geliyor.

Kimin kazandığı değil ülke ekonomik sıkıntı çekerken seçim dönemi için böyle bir kiralamanın yapılması ilginç. Bir taraftan enflasyon çift rakamlara ulaşsın, maaşlar erisin, vatandaş inim inim inlesin, diğer taraftan araç kiralansın. Nerede acaba hangi ülkede var bu bolluk. Millet batıyoruz diye bağırırken, araç kiralamak acaba ne kadar doğru. Buyurun buna millet olarak siz karar verin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap