SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > CHP'de neler oluyor?

CHP'de neler oluyor?

02 Ağustos 2018 Perşembe - 09:19








CHP'DE NELER OLUYOR!

CHP’de kurultay toplanacak mı?

Meçhul!..

Girdiği bütün seçimleri açık ara kaybeden yani 8 kez yenilmesine rağmen koltuğa yapışan bir genel başkan…

Partide  değişim isteyenlere kulak tıkayan  Bülent Tezcan, Özgür Özel ve  çektiği yönetim…


Kurultay isteyen muhaliflerin toplanan imzaları bir türlü açıklayamaması,

Partinin gizli yönetimi söylemleri…

CHP'lilerin kamuoyu önünde yaşadığı seviyesiz tartışmalar…

Delegelere yapılan 'imzanı çek' baskıları,

Yani sizin anlayacağınız  CHP meçhul bir yolculuğa çıkmış durumda…


Olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz'da başlatılan imza toplama süreci dün tamamlanırken gözler imzaların genel merkeze ulaştırılacağı bugüne  çevrildi.

"Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında imza toplayan delegeler salt çoğunluk olan 625'e ulaştıklarını ve yeterli imzayı teslim edeceklerini açıklarken, genel merkez ise yeterli imza olmadan bir olağanüstü kurultayın toplanmasına sıcak bakmıyor.

Partinin geçmişinde delegelerin imza toplayarak seçimli bir olağanüstü kurultay çağrısı yaptıkları örnek bulunmadıkları aşikar…

İmza toplayan delegelerin sözcülüğünü üstlenen PM üyesi Gaye Usluer, "Genel Başkanımızın bu sürecin daha yıpratıcı olmasını engellemek yönünde adım atmasını ve olağanüstü kurultay sürecini başlatmasını bekliyoruz." diyor..

Partinin içler acısı haline seçmenleri dahi isyan eder hale geldi.


Gidişat o ki;

Ankara’da CHP’nin içine düştüğü durum  gözlemlerken yazımı yazdığım saatte edindiğim izlenim kurultay kavgasının tıpkı geçen yıl MHP’nin içine düştüğü  mahkeme kapıları olacak gibi…

Dananın kuyruğu bugün kopar!..

İMZACI AHMET KAYA NE DİYOR?

İşte böyle bir atmosferde CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile konuştum…


Ahmet  Kaya CHP’de teşkilatların içinden gelmiş ADD Genel Başkanlığı yapmış doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen Trabzon’un yetiştirdiği  genç siyaset adamlarından biri…

İlk kez milletvekili seçilerek Ankara’da yerini aldı..

Aldı ama son derece aktif bir şekilde..

“Yeniyim. Ses çıkarmamayım” demedi…

“Partimin yarınları “dedi..


Yani değişim için kurultay isteyenlerin başında gelerek imzasını basan oldu..

Çantasında toplanan imzaların birer dosyası da var..

Bence  CHP içeresindeki dalgalanmada muhalif kanat ile birlikte Ahmet Kaya gemileri yaktı..

Peki ne düşünüyor..

Dün Ankara’da bu yönde sohbet ettik…

Yaşanan gelişmeler ile ilgili ne diyor…

ÖRGÜTÜN SESİNİ DİNLEDİM…

* Kurultay’dan yana açık tavır ortaya koymak sizin için yeni bir milletvekili olarak risk olmadı mı?

- Benim ortaya koyduğum tavır kişisel değil. Trabzon’da bizlere oy veren bizlerin buraya gelmemize neden olan bir seçmen kitlesi var. Parti teşkilatlarımız var. Onların sesini dinlemek risk ise risk bu. Ben seçimden hemen sonra şehir  ne diyor. Parti teşkilatlarımız ne diyor diye hep dinledim.18 ilçeyi dolaştım. Bütün örgütler “Kurultay toplanmalı, neden niçinlerin sorgulaması  muhasebesi kurultayda yapılmalı.” dedi. Bende bu görüşü açık ve net olarak Genel Merkezde dile getirdim. Benim teşkilatlara karşı bir sorumluluğumdur.Bizi buraya kendilerinin de sesi olmak için gönderdiler. Yan gelip yatmak için değil”

Ahmet Kaya’nın ifadeleri çok samimi…

“Aman laf diyerek  başıma iş aşmamayım” türünden değil..

500 İMZA BİLE YETER…

Devam ettik..

* Peki Yeterli imza toplanabildi mi?

Cevap  çok ilginç ve anlamlı..

-Osman Bey. Artık ok yaydan çıktı. Ben salt çoğunluk olan 624 imzanın toplandığını düşünüyorum. Hadi toplanmadı 500 imza bile kurultay toplanması için yeterlidir ve büyük bir rakamdır. Bu saatten sonra kurultayı toplamamak partinin hayrına değil zararına olur. Kolay değil insanların özgür iradeleri ile  notere gidip  kendi çeplerin den paralarını yatırıp kurultay için imza vermeleri. Bunlara karşı kayıtsız kalamazsınız.

DERDİMİZ KEMAL BEY MUHARREM BEY DEĞİL!

* Muhalifler olarak kurultay toplanması ile neyi hedefliyorsunuz. Genel Başkan değişimi olmalı mı?

-Bakın bizim amacımız Kemal Bey genel başkan olsun yok Muharrem Bey olsun değil. Bizim amacımız CHP’nin nereye koştuğudur. Çünkü ortada bir başarısızlık olduğu aşikar. CHP’nin yarınlarıdır. Bunun için  varız. CHP’de değişim kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu değişimin önü açılmalı. MKYK,PM gibi parti organları mutlaka yenilenmeli. Yani yeni bir kadro CHP için kaçınılmaz bir gerçektir. Bu görüntü ile gidilecek yerel seçimlerde de hayal kırıklığı yaşamamak mümkün değil. Kurultay toplanmalı. Hatalar ortaya konmalı. Kurultayın iradesi ne ona bakılmalı. Kurultayın iradesi ne ise herkes ona saygı duymalı. İşin özü budur.

İNCE ÇOK BAŞARILI OLDU

* Muharrem İnce  sizce partiyi öne taşır mı?

- Bunun kararını kurultay iradesi verir. Bizim amacımızda kurultay iradesine herkesin saygı duyması. Bu Kemal bey olur, Muharrem Bey olur. Onun kararı orada verilir. Evet ben tarafım. Ama CHP’den yana tarafım. CHP’nin geleceğinden yana tarafım. CHP varsa bizler varız. Bizi buraya getirende CHP ve onun gerçek sahibi örgütleridir. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayımız olarak önemli bir başarıyla imza attı. Süreci çok başarılı bir şekilde yönetti. Kısa zamanda 117 miting yapmak kolay mı? Bence elinden gelenin fazlasını yaptı. Bugüne kadar CHP’ye mesafeli olan kesimleri kucakladı. gençleri CHP’ye yöneltti. CHP ile mesafeli kesimler CHP’ye oy verdi. Yani Muharrem bey çok başarılı bir adaylık süreci yaşattı CHP’ ye.O nedenle kararı kurultay iradesi verecektir. Bu arada CHP’nin başarısız olmasından tek başına Genel Başkanı sorumlu tutmak yanlış olacaktır. Biz dahil herkes bütün örgütler sorumludur. O nedenle Genel başkanımızın da özeleştirisini yapacağı bir kurultaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

***

Evet Ahmet Kaya bunları söylüyor…

Bakalım bugün CHP’de neler olacak…

Ya herro ya merro günü..

YEREL SEÇİMLER KASIM’DA OLUR!..

Ankara’da olunca size aldığım istihbarat noktasında bomba bir gelişmeyi söylemek isterim…

Bir tarafta CHP…

Diğer tarafta İYİ Parti…

Öbür tarafta HDP…

Yani Muhalefet bu halde darmaduman yakalanmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu fırsatı kaçırmaz…

Ankara’nın derin kulislerinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin  önceki gün  Beştepe’de Külliye’ deki  buluşmasında  siyasetin geldiği noktanın ve sonucunda da  yerel seçimlerin masaya yatırıldığı  yönünde fikir alışverişinde bulunduğu  yönünde bilgilere ulaştım..

24 Haziran seçimleri öncesi bir manzara yaşanıyor…

Yine Devlet Bahçeli’mi bu çıkışı yapar yoksa bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ mı onu bilmem..

Ama erken yerel seçim havasının  esmeye başladığını söyleyeyim…

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerinin de erkene alınması hiç ama hiç sürpriz olmayacak…

Ne zaman mı yapılıyor..

2018 Kasım ayı…

Bu bilgide sağlam..

Yani kış aylarının buz kesen havalarına girmeden…

Çünkü Mart ayında da  özellikle doğu ve Güneydoğu’daki hava şartlarını iyi düşünün…

Söyleyeceğim şu ki Ankara’nın derin kulisleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kaynaklar “Kasım 2018” de yerel seçimler için sandık kurulacağı yönünde işaret fişeğinin atıldığını söylüyor…

Ve AK Parti Genel merkezinde  de Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda daha 24 Haziran erken seçimleri için karar alınmadan yerel seçimler için belediyelerin masaya yatırıldığını bilmeyeniz var mı?

Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanlarının değişmesi neden di?

Arkası gelecekken erken genel seçim bombası patlamıştı…

Yani ben derim ki-

2018 kasım ayında erken yerel seç imler için hazırlığa başlayın…

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap