SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yol geldi sular gitti!

Yol geldi sular gitti!

17 Ekim 2017 Salı - 10:18




Kanuni Bulvarı yol çalışmaları nedeniyle 2 nolu Beşirli Mahallesi’nde su deposu bulunduğu alandan daha alçak bir alana inşa edilince oluşan kot farkı





FARK HESAPLANMADI

■ Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı 2 nolu Beşirli Mahallesi’nde Kanuni Bulvarı yol çalışmaları nedeniyle su deposunun yeri değişti. Yeri değişen su deposu önceki yerine göre daha alçak bir seviyede yapıldı. Mahalle sakinleri ve Muhtar Hayri Berber’e göre, su deposunun yeni konumunda kot farkı hesaplanmadı. Mahalle sakinlerinin bir diğer iddiası ise su deposunun daha yükseğe yapılmama nedeni, yüksek alanların imara açılarak buralarda bina yapılacak olması.

DEPO ÇOK ALÇAKTA

■ 2 nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Hayri Berber, yetkililere sorunla ilgili dilekçe yazmaktan bıktığından yakınırken, “Deponun yeri değişirken bana göre bir hesap yapılmadan değişmiştir. Deponun yeri çok alçaktır. Yüksek binalara nasıl su bassın? Kot farkı hesaplanmadı. Kimse ileriyi düşünmüyor. Oturduğumuz yerden hesap yapınca sonuç böyle oluyor” dedi.

KOMBİLER ÇALIŞMIYOR


■ Muhtar Berber, TİSKİ’nin çalışması sonrası kırılan yolların belediye tarafından da onarılmadığına değinerek “Kış günü kombiler çalışmıyor çünkü su basıncı çok düşük. Yeniden su borusu döşediler, bu sefer de bazı binalarda su boruları patladı, evleri su bastı. TİSKİ su borusu döşüyor ama kırılan, zarar gören yolu da ilgili belediye gelip yapmıyor. O da ayrı bir sorun” sözleriyle sitem etti. 

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap