SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaylalara ekolojik dokunuş!

Yaylalara ekolojik dokunuş!

14 Ekim 2017 Cumartesi - 23:19




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, ekolojik hassasiyetler dengede tutularak Ayder Yaylası'nın kentsel dönüşüm ile 'şanına yakışır' duruma geleceğini bel





TOKİ HAREKETE GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretinde Ayder Yaylası'nın kentsel dönüşüm ile 'şanına yakışır' duruma geleceğini belirterek, “Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik” demesinin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) harekete geçti.

ANALİZ YAPILIYOR
TOKİ, Rize'deki Ayder Yaylası'nı yenilemek ve koruma altına almak için çalışmalar başlattı. TOKİ Başkanı Ergün Turan bilim insanları, kamu ve özel sektör, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar ve bölge halkı el ele vererek bir analiz ve değerlendirme süreci başlattıklarını belirtti.

EN YENİ PROJE
Turan, TOKİ’nin birçok şehirde kentsel yenileme projeleri gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Ayder’in Kentsel Yenilemeden farklı birçok boyutu vardır. TOKİ için bu proje, özellikleri itibariyle üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en yeni bir projedir ve her türlü ekolojik hassasiyetler göz önüne alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap